HomeΚΡΗΤΗΠεριήγηση ουσίας και φιλοξενίας για ξένους δημοσιογράφους

Περιήγηση ουσίας και φιλοξενίας για ξένους δημοσιογράφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δημοσιογράφοι – ανταποκριτές ξένων εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών επί τρεις ημέρες στα Χανιά [ESTEPAHERRERAHECTOR (ELMUNDO) Ισπανία, GONGMING (CHINACENTRALTELEVISION-CCTV) Κίνα, HŰBELELISA (NZZ-NEUEZŰRCHERZEITUNG) Ελβετία, KETTENISMARKMATTHIJS (TROUW) Ολλανδία, KOSEOGLUDERYAGULNAZ (KUZEYHABERAJANSI-TRTTURK) Τουρκία, MACHADOMEDEIROSCLAUDIA (DIARIODEPETROPOLIS) Βραζιλία, PETRIDISVASILEIOS (DIARIODEPETROPOLIS) Βραζιλία, MALINOVYURY (ITARTASSNEWSAGENCY) Ρωσία, MELNIKGENNADY (RIANOVOSTI) Ρωσία, OZCANBURAK (KUZEYHABERAJANSI-TRTTURK) Τουρκία, SAVARICAS-RENDEVSKINATHALIE (THEINDEPENDENT/FRANCE 24) Ηνωμένο Βασίλειο/Γαλλία, TSELIKASEFFI (BFMTV/LATRIBUNEDEGENEVE) Γαλλία/Ελβετία]. Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου και Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής.

Στόχος -καθορίστηκε από το Ι.Ε.Τ.- η γνωριμία με τα Χανιά, με καινοτόμες δραστηριότητες -πέραν από τις τουριστικές- που αναπτύσσονται στον τόπο μας. Μονάδες επεξεργασίας του ελαιοκάρπου και τυποποίησης του λαδιού (Βιολέα – TerraCreta), αλλά και του χαρουπιού (CretaCarob) περιελάμβανε το πρόγραμμα, που άρχισε με μια επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου παρουσιάστηκαν επιτεύγματα εργαστηρίων του από τον πρώην πρύτανη και καθηγητή κ. Γιάννη Φίλη και τους συνεργάτες του. Τελευταίος σταθμός η Μονή Αγ. Τριάδος και οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης κρασιού και ελαιολάδου, αφού προηγουμένως επισκέφθηκαν τους Τάφους των Βενιζέλων, όπου είχαν μια σύντομη, αλλά μεστή, ενημέρωση για τον δημιουργό της νεότερης Ελλάδος Ελευθέριο Βενιζέλο, από τον δ/ντή του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” κ. Ν. Παπαδάκη. Προηγήθηκε περιήγηση-ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους της παλιάς πόλης από την αρχαιολόγο κ. Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη. Παράλληλα απόλαυσαν και την κρητική φιλοξενία για την οποία φρόντισαν με εντυπωσιακό τρόπο ο ιδιοκτήτης – δ/ντής του ξενοδοχείου “PILOT” κ. Γιώργος Παπαδάκης, η κα Δασκαλάκη της “LEPTOSHELLAS”, ο δ/ντής του ξενοδοχείου “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” κ. Γιάννης Καρκαβάτσος, ο δ/ντής του ιστορικού καφέ “ΚΗΠΟΣ” και ο ηγούμενος της Αγίας Τριάδας πατέρας Αμφιλόχιος. Ενθουσιασμός και υποσχέσεις από τους ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι σίγουρα θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους ανά τον κόσμον.

Ευρωπαϊκές χώρες, Τουρκία, Ρωσία, Κίνα. Χωρίς εντυπωσιασμούς και με κόστος μικρό, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, πέραν από τον επιμορφωτικό ρόλο του, συμβάλλει στην προβολή του τόπου μας. Και είναι δυστυχώς στενάχωρο (αν μη τι άλλο…) γιατί τοπικοί παράγοντες (δήμαρχοι και άλλοι) εδώ και χρόνια δεν έχουν αντιληφθεί τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ι.Ε.Τ. και ουδόλως έχουν ενισχύσει τη λειτουργία του. Αποτέλεσμα; Σήμερα να κινδυνεύει να βάλει… λουκέτο. Ελπίδα, βέβαια, υπάρχει όσο ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης επιμένουν να αναζητούν τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειας αυτής. Προσπάθεια, που πρέπει να σημειωθεί ότι από το ξεκίνημά της ενισχύει με κάθε τρόπο ο φιλοπρόοδος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “PILOΤ” κ. Γιώργος Παπαδάκης. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ινστιτούτο είναι μια ΜΗ κερδοσκοπική εταιρεία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και το μόνο που επιδιώκει, με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και υλοποίηση των στόχων του, είναι η εξασφάλιση των λειτουργικών του εξόδων και η συντήρηση των εγκαταστάσεών του.

haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση