HomeΚΡΗΤΗΑνατροπή – σοκ στη δίκη για τους “χρυσοδάχτυλους”

Ανατροπή – σοκ στη δίκη για τους “χρυσοδάχτυλους”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια αντιπαράθεση που είχαν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του Δικαστηρίου και ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων ήταν η αφορμή να διακοπεί για μια ακόμα φορά, το μεσημέρι της Τετάρτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου της υπόθεσης της σπείρας των Αλβανών που είχε “ρημάξει” κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το θέμα πήρε νέα τροπή όταν ο συγκεκριμένος συνήγορος υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του Προέδρου από τη δίκη. Έτσι πλέον το δικαστήριο αναμένεται να συνεχίσει αύριο Πέμπτη, στις 9.30 το πρωί με νέα σύνθεση της έδρας, που θα κληθεί να αποφανθεί αν θα γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης του Προέδρου, ο οποίος να σημειωθεί είναι ο αρχαιότερος μετά την Πρόεδρο Εφετών, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης ως μάρτυρα υπεράσπισης του Αμερικανού βιολόγου και ειδικού σε θέματα DNA, Greg Hampikian, ο οποίος κλήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν η σύζυγος και η οικογένεια ενός από τους 5 καταδικασθέντες για τις 7 ληστείες σε κοσμηματοπωλεία σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, για να πείσουν το δικαστήριο που σε δεύτερο βαθμό κρίνει την υπόθεσή του, ότι ο 28χρονος είναι αθώος.

Ο ειδικός επιστήμονας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι η συμμετοχή του 28χρονου στις ληστείες δεν αποδεικνύεται από το DNA που βρέθηκε σε γάντι το οποίο εντοπίστηκε σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς «δεν υπάρχει στατιστική σύγκριση στις αναλύσεις που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είναι σημαντική για την ταυτοποίηση του γεννετικού υλικού» .

Η αντιπαράθεση Προέδρου του Δικαστηρίου και συνηγόρου υπεράσπισης προέκυψε όταν ο τελευταίος θέλησε να κάνει περισσότερες ερωτήσεις στον συγκεκριμένο μάρτυρα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο και είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της δίκης αλλά και την υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης.

cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση