HomeΕΛΛΑΔΑΒασιλειάδης: Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο

Βασιλειάδης: Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο

«Να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο και να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες», σημειώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, υπεραμυνόμενος ταυτόχρονα της συνολικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παράλληλα σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οκταετή παράταση της σύμβασης της ΟΠΑΠ για την εκμετάλλευση των VLTs, ο υφυπουργός τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή διακινούνται περί τα 6 δισ. ευρώ σε παράνομο τζόγο στη χώρα ενώ προσέθεσε: «Ελέγχοντας τη διαδικασία δίνεις ένα ισχυρότατο χτύπημα στον παράνομο τζόγο, ενώ παράλληλα ελέγχεις σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τζόγο ο οποίος έχει μετατραπεί σε φανερό». Ο κ. Βασιλειάδης διευκρίνισε ότι «η περιβόητη επέκταση της σύμβασης ήρθε ως αποτέλεσμα της μείωσης των σημείων παιγνίου. Για να μην γίνει η χώρα καζίνο. Η θέση μας δεν αλλάζει. Προσπαθούμε να βάλουμε κανόνες διαφάνειας στον τζόγο για να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο υφυπουργός εκτίμησε ότι «βιώνουμε ίσως την κορύφωση της διαπλοκής επιχειρηματικών συμφερόντων, που ελέγχουν και ΜΜΕ, με πολιτικά κόμματα. Ίσως στο κύκνειο άσμα τους. Και το λέω αυτό με την πεποίθηση ότι πλέον μπαίνουν κανόνες. Γι’ αυτό φωνάζουν και κάνουν ό,τι μπορούν για να πλήξουν την κυβέρνηση. Θα χάσουν όμως. Μπαίνουν κανόνες. Είτε το θέλουν είτε όχι, η χώρα θα γίνει μια κανονική χώρα. Χωρίς βιλαέτια, άβατα και μονοπώλια».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την ΕΠΟ, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου με στόχο να «τελειώνουμε οριστικά με τις σκιές και τα παράκεντρα εξουσίας». «Και στον σχεδιασμό αυτόν», συνέχισε ο υφυπουργός, «κομβικό ρόλο θα παίξει η νέα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να έχει τη διάθεση για συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις και δημιουργία. Με την Πολιτεία αρωγό. Όχι παρεμβαίνουσα».

Όσον αφορά τη συνολική κυβερνητική πολιτική, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως οι «θυσίες είναι πολλές, αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είναι ασύγκριτα λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί προσπαθούμε να λειτουργήσουμε έξω και πέρα από οριζόντιες λογικές, με στοχευμένες δράσεις για τη προστασία των ευπαθέστερων ομάδων των συμπολιτών μας. Και αμέσως μόλις πετύχαμε τους δημοσιονομικούς στόχους, πάλι επιστρέψαμε κοινωνικό μέρισμα στις ομάδες αυτές».

Τέλος ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «η αντιπολίτευση με τα φιλικά της ΜΜΕ, τις ομάδες «αλήθειας», τους κάθε λογής μισθοφόρους, προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους δεν ορρωδούν απέναντι σε τίποτε. Εκτελούν συμβόλαια όχι πολιτικής αλλά ηθικής εξόντωσης».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση