HomeΕΛΛΑΔΑΖητούνται απαντήσεις για τον άδικο χαμό του 20χρονου φαντάρου

Ζητούνται απαντήσεις για τον άδικο χαμό του 20χρονου φαντάρου

Το φοβερό δυστύχημα είχε γίνει την Πέμπτη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε σήμερα ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης που είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το τρένο, στο φοβερό δυστύχημα που είχε γίνει το πρωί της Πέμπτης στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, όταν ένας άλλος 20χρονος νεοσύλλεκτος παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία.

Ο στρατιώτης που άκουσε την κόρνα του τρένου και πρόλαβε να «βουτήξει», είχε υποστεί εκδορές και για προληπτικούς λόγους νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, του δόθηκε πενθήμερη αναρρωτική άδεια.

Την ίδια ώρα παραμένει το θρίλερ για τις συνθήκες του τρομερού δυστυχήματος. Τα ερωτήματα για το πως ακριβώς έχασε τη ζωή του ένα νέο παλικάρι είναι αμέτρητα. Ένορκη διοικητική εξέταση διενεργεί η αρμόδια υπηρεσία του στρατού, ενώ έρευνες διεξάγουν η ελληνική αστυνομία και ο ΟΣΕ.

Τι ξέρουμε ως τώρα

Το πρωί της Πέμπτης, δύο οπλίτες που υπηρετούσαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων, είχαν λάβει άδεια από τη μονάδα τους και περπατούσαν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης. Ο ένας νεοσύλλεκτος, 20 ετών, για άγνωστους ακόμη λόγους, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας μετέφεραν σε στελέχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού την πληροφορία ότι ο 20χρονος δεν άκουσε την αμαξοστοιχία που τον πλησίαζε γιατί στα αυτιά του φορούσε ακουστικά! Η πληροφορία αυτή δεν επαληθεύεται τελικώς, αφού κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν πάνω στον νεοσύλλεκτο που έχασε τη ζωή του ούτε ακουστικά, ούτε κάποια άλλη συσκευή που να παραπέμπει σε κάποιου είδους «walkman».

Επίσης, αξιωματικοί του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχείας χρησιμοποίησε το ηχητικό σήμα για να ειδοποιήσει τους δύο νέους που είδε μπροστά του. Για άγνωστο λόγο, ο ένας νεοσύλλεκτος άκουσε την κόρνα και πρόλαβε να απομακρυνθεί, ενώ ο άλλος οπλίτης παρασύρθηκε από το τρένο και βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση