HomeCity Guide“Τι Φάση;” από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

“Τι Φάση;” από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στις 22,23 και 24 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας και του Ματέι Βισνιέκ την παράσταση «ΤΙ ΦΑΣΗ? » στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) γιορτάζοντας τα 40 χρόνια λειτουργίας του Π. Κ. και τα 35 χρόνια της δικής της παρουσίας στο Πανεπιστήμιο και στο Ηράκλειο γενικότερα, ανεβάζει φέτος μια παράσταση βασισμένη πάνω σε κείμενα των φοιτητών της ομάδας (23) και του Ματέϊ Βισνιέκ (6).

img_20170404_014133_944

Την σκηνοθεσία, την επιλογή των κειμένων και τους αυτοσχεδιασμούς επιμελήθηκε ο Γιώργος Αντωνάκης με βοηθό του, τον Παναγιώτη Γεωργαντή.

Τα τραγούδια της έναρξης και του φινάλε έγραψε ο Άρης Κουτεντάκης, τις χορογραφίες των τραγουδιών έκανε η Στεφανία Σπυροπούλου, την αφίσα και το πρόγραμμα ο Χρυσόστομος Σπετσίδης.

Η μετάφραση των κειμένων του Ματέϊ Βισνιέκ έγινε από την ‘Ερση Βασιλικιώτη και η επιμέλεια της σκηνογραφίας – ενδυματολογίας και μουσικής από τον σκηνοθέτη σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα. Τεχνικός φωτισμού και Ηχητικών είναι ο Βαγγέλης Παντούλας. Σημειώνεται ότι η παράσταση των φοιτητών «ΤΙ ΦΑΣΗ?» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας την 25η Οκτωβρίου 2017.

Ο σκηνοθέτης αναφέρει για την παράσταση:

“Φίλες και Φίλοι, Φέτος στην ομάδα μας, έγινε κάτι που προσπαθούσα πολλά χρόνια να κάνω χωρίς επιτυχία. Μία παράσταση με κείμενα των φοιτητών, μία παράσταση που όλα ξεκινάνε και ολοκληρώνονται στην ομάδα. Κείμενα, Ερμηνεία, Αυτοσχεδιασμοί, Μουσική, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Χορογραφία, Φωτισμοί, Αφίσα και Πρόγραμμα.

Αυτός νομίζω, είναι ο δρόμος που οδηγεί σ ’ένα πραγματικά δημιουργικό Φοιτητικό Θέατρο. Κι αυτόν ακριβώς τον δρόμο προτείνουμε με την φετινή μας δουλειά.

Στην παράσταση μας, που δώσαμε τον τίτλο ‘’Τι φάση? ‘’, ερμηνεύονται 6 κείμενα του Ματέϊ Βισνιέκ- σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη- και 23 των φοιτητών της ομάδας.

Το Ταξίδι, το Γέλιο, η Αισιοδοξία, ο Φόβος, το Όνειρο και η Ελπίδα για έναν κόσμο καλύτερο είναι μερικά από τα θέματα που ζωντανεύουν στη σκηνή μας. – ‘’Μείνε’’ για να ακούσεις τη ‘’Λέξη που δεν έχει ειπωθεί ακόμη’’ -‘’Μείνε’’ γιατί ‘’Το σάπιο κόσμο θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς ‘’ -‘’Μείνε’’ γιατί παλικάρι είσαι. Ξύλο τρως. Κανένα δεν φοβάσαι. …και ξέρω πως θα βάψεις και τα κάγκελα Μαριλενιώ μου. -‘’Μείνε’’ για το θέατρο, για το παιχνίδι, για το ταξίδι που σε περιμένει, για τον άγνωστο που θα σου χαμογελάσει στο δρόμο. -’Μείνε’’ γι’ αυτούς που θέλουν να σωπάσεις. -‘’Μείνε’’ για τον πλανήτη που του χρωστάς. -‘’Μείνε’’ μαζί μας”.

tifasi_clean

Τα κείμενα της παράστασης έγραψαν:

Τραγούδια – Άρης Κουτεντάκης Εξέγερση – Ματέϊ Βισνιέκ Μαλάκας – Δάφνη Μινοπούλου Η ζωή είναι ωραία – Μάρθα Ορφανάκη Οι ορφανές λέξεις – Βασίλης Ράπτης Φόβος 1 – Λένια Δανδούτη Φόβος 2 – Μάρθα Ορφανάκη Πουτάνα – Ματέϊ Βισνιέκ Η λέξη που δεν έχει ειπωθεί ακόμη – Βασίλης Ράπτης Διστάζω – Γιώτα Χνάρη / Άσπα Παπανικολάου Θεοί – Ματέϊ Βισνιέκ Πάντα μου έλεγε η μάνα μου – Ροδούλα Ζιούβα Στην απέναντι μεριά του δρόμου – Χριστίναν Εφραίμογλου Τι θα πει ο κόσμος – Λένια Δανδούτη Ο κύκλος της ζωής – Χαρά Κυριακίδου Αθώα Πλάσματα – Κώστας Πολιτάκος Καθημερινή – Άσπα Παπανικολάου Κι αν ήσουν εσύ; – Μαρία Λυκάκη Γράμμα για τον παππού – Μαριλένα Ωραιοπούλου Σιωπή – Ματέϊ Βισνιέκ Καθρέφτης – Ματέϊ Βισνιέκ Ελπίδα – Κώστας Πολιτάκος Μείνε – Ροδούλα Ζιούβα Γέλιο – Μαρία Λυκάκη Κατάρα – Μαριλένα Ωραιοπούλου Τον Σάπιο κόσμο, θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς – Γιώργος Αβραμίδης Πρόοδος – Ματέϊ Βισνιέκ Εμπόριο Συναισθημάτων – Κώστας Πολιτάκος.

Παίρνουν μέρος οι φοιτητές:

Βασίλης Ράπτης (Μεταδιδακτορικός ερευνητής) Μαριλένα Ωραιοπούλου (Διδακτορικό βιολογικού) Εμμανουέλα Βερνάδου (Μεταπτυχιακό Βιολογικού) Βασίλης Ντάσης (Μεταπτυχιακό Βιολογικού) Χριστίνα Εφραίμογλου (Βιολογικό) Νικόλ Βαξεβάνη (Χημικό) Ανατολή Πάλλα (Εκκλησιαστική Μουσική και Ψαλτική) Ροδούλα Ζιούβα (ΤΕΤΥ)

Λένια Δανδούτη (Ιατρική) Μάρθα Ορφανάκη (Βιολογικό) Στέλλα Χαμηλάκη (Μαθηματικό) Γιώργος Αβραμίδης (Μαθηματικό) Μαρία Λυκάκη (Φιλόλογος) Χαρά Κυριακίδου (Βιολογικό) Δημήτρης Κατσαούνης (Εφαρμοσμένα μαθηματικά)

Δημήτρης Χαλκιαδάκης (Φυσικό) Κώστας Πολιτάκος (Φυσικό – Συγγραφέας) Χάρης Λεονταράκης (Διαιτητής) Δάφνη Μινοπούλου (Χημικό) Άσπα Παπανικολάου (Βιολογικό) Γιώτα Χνάρη (Εφαρμοσμένα Μαθηματικά) Άγγελος Σινογεώργος (Επιστήμη Υπολογιστών) Δανάη Νικολαντωνάκη (Βιολογικό)

Διαφήμιση
Διαφήμιση