HomeCity GuideΧωρά η κρητική παράδοση στα … Βεντουζοπότηρα;

Χωρά η κρητική παράδοση στα … Βεντουζοπότηρα;

Ξεκαρδιστική ηθογραφία υπόσχεται ασυγκράτητο γέλιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΒΕΝΤΟΥΖΟΠΟΤΗΡΑ» της Ρούλας Ορφανουδάκη, πρόκειται να παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου αύριο Σάββατο 19 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με είσοδο 8 ευρώ.

Το έργο είναι μία ξεκαρδιστική Κρητική ηθογραφία που παρουσιάζει τις ιστορίες αγνών, τίμιων και παραδοσιακών Κρητικών, ενός χωριού στην Κρήτη. Μέσα από τους χαρακτήρες τους, περνάνε τα ήθη και τα έθιμα του ευλογημένου αυτού τόπου.

Λίγες δεκαετίες πίσω, οι άνθρωποι αυτοί μας δείχνουν την καθημερινότητα των χωριών της Κρήτης με μία ποικιλία συναισθημάτων, ανθρώπων και ανατροπών. Παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής, αυτό που επικρατεί είναι η τιμιότητα, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, πράγματα που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας. Το γέλιο και η συγκίνηση εναλλάσσονται διαρκώς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματική μας ζωή. Το έργο είναι διανθισμένο με πλούσια παραδοσιακή μουσική, που τονίζει ακόμα περισσότερο τον πολιτισμό του τόπου μας.

Η σκηνοθεσία είναι του Μάνου Ζεϊμπέκη, τα σκηνικά-κοστούμια της Άννας Χιλετζάκη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν επαγγελματίες ηθοποιοί της Κρήτης.

ventouzopothra

Διαφήμιση
Διαφήμιση