HomeHL-SportsΠαναθηναϊκός – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3

Παναθηναϊκός – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ήττα με 3-2 από την Αθλέτικ Μπιλάμπο γνώρισε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» που προηγήθηκαν 2-0 με πολύ όμορφα γκολ από τους Λουντ (29’) και Καμπέσας (55’), δέχθηκαν τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά και έχασαν το… τρένο της πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League. Οι Βάσκοι σημείωσαν δύο γκολ με τον Αντούριθ (68’, 74’ πέναλτι), ενώ το 2-2 σημείωσε στο 71’ ο Όσκαρ ντε Μάρκος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε για περίπου μία ώρα αγώνα και μάλιστα, μετέφρασε την ανωτερότητά του σε δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στους Βάσκους. Μόλις στο 6’ ο Κουτρουμπής απώλεσε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο 6’, όταν ο Ερερίν απομάκρυνε σε κόρνερ την προσπάθεια του Έλληνα αμυντικού.

 Το 1-0 για τους «πράσινους» ήρθε στο 30’ όταν οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνεργάστηκαν όμορφα και ο Λουντ με δική του ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 55’ ο Καμπέσας με εντυπωσιακό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0, όμως η Μπιλμπάο χρειάστηκε λίγα λεπτά για να πάρει τη νίκη στην Αθήνα. Στο 68′ ο Αντούριθ μείωσε, τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μάρκος έκανε το 2-2, ενώ στο 74′ ο Αντούριθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο σε ότι αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, καθώς χρειάζεται νίκη με δύο τέρματα διαφορά, στο ματς της επόμενης πέμπτης στην Ισπανία.



Γκολ:
 29′ Λουντ, 55′ Καμπέσας – 68′, 74′ πεν. Αντούριθ, 71′ Όσκαρ ντε Μάρκος

Κίτρινες κάρτες: Κουρμπέλης – Ραούλ Γκαρσία, Ετσέιτα, Σαν Χοσέ


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): 
Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (83′ Δώνης), Άλτμαν (51′ Λουτσιάνο), Μολίνς (82′ Χατζηγιοβάννης).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): 
Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77′ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57′ Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (84′ Σουσαέτα), Αντούριθ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση