HomeΕΛΛΑΔΑΌλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το σύμφωνο συμβίωσης αντί του γάμου

Όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν το σύμφωνο συμβίωσης αντί του γάμου

Τεράστια ώθηση έδωσε η ψήφιση της διάταξης από την Ολομέλεια της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην Ελλάδα καταφεύγουν στον συμβολαιογράφο για να επισημοποιήσουν τη σχέση τους αντί να επιλέξει τον παραδοσιακό γάμο στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα στοιχεία από τα ληξιαρχεία δείχνουν μια μεγάλη αύξηση των συμφώνων συμβίωση. Ωστόσο, ο παραδοσιακός γάμος εξακολουθεί να κρατά τα σκήπτρα καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω από 50.000 τελετές.

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2017 το σύμφωνο συμβίωσης επέλεξαν 1.100 ζευγάρια, ενώ εκτιμάται ότι φέτος θα υπάρξει μια αύξηση της τάξης του 10%-15% στο συνολικό αριθμό των σύμφωνων που θα υπογραφούν. Στον Δήμο Αθηναίων έχουν κατατεθεί περί τα 450 σύμφωνα συμβίωσης τόσο από ετερόφυλα όσο και από ομόφυλα ζευγάρια, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από το 2016.

Η ανοδική πορεία του αριθμού των συμφώνων συμβίωσης αποτυπώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 2013 είχαν συναφθεί μόλις 482 σύμφωνα συμβίωσης, το 2014 είχαν φτάσει τα 1.568, το 2015 εκτοξεύτηκαν στα 2.535 και το 2016 έφτασαν τα 3.678.

Τεράστια ώθηση έδωσε η ψήφιση τον Δεκέμβριο του 2015, από την Ολομέλεια της Βουλής, της διάταξης που προβλέπει την επέκτασή τους και στα ομόφυλα ζευγάρια προκειμένου να θωρακιστούν περισσότερο σε εργασιακό, κληρονομικό, συνταξιοδοτικό και φορολογικό επίπεδο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση