HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕκδήλωση στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης

Εκδήλωση στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία Συναυλία Αγάπης, γενναιόδωρη προσφορά γνωστότατων συγκροτημάτων κρητικής μουσικής και χορών, που αφιλοκερδώς  προσέφεραν την θαυμάσια τέχνη τους και γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους, σε μία βραδιά τιμητική  για τον βάρδο της λαϊκής μουσικής παράδοσης μας, τον μεγάλο Ψαραντώνη και έμπρακτης αλληλεγγύης για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Στο κατάμεστο κηποθέατρο, το κοινό απόλαυσε με μεγάλο ενθουσιασμό τόσο την μουσική και τα τραγούδια του νησιού μας, ερμηνευμένα με έξοχο τρόπο από τους καλλιτέχνες, όσο και τους χορούς του τόπου μας, που με απαράμιλλη χάρη παρουσίασαν τα χορευτικά συγκροτήματα της σχολής  Λάζαρου και Μανώλη Χνάρη.

Ψυχή της όλης εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Καράτζης, στον οποίον οφείλεται τόσο η έμπνευση της ιδέας, όσο και η άψογη υλοποίησή της, για την οποία εργάσθηκε άοκνα, με πολύ πάθος και μεγάλη υπευθυνότητα.

Η παρουσίαση, με αριστοτεχνικά δομημένη ροή, έγινε με μεγάλη άνεση από τον ίδιο και την κ. Στέλλα Κοντάκη. Kατά την διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής κ. Μιράντα Τζοβενή, αναφέρθηκε, στην ιστορία, την δομή και την φιλοσοφία των Παιδικών Χωριών SOS και ειδικώς για την Κρήτη, στην λειτουργία του Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, των  δύο Σπιτιών προσωρινής φιλοξενίας SOS μέσα στην πόλη, της κινητής μονάδας στους όμορους Δήμους Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων και κυρίως του Παιδικού Χωριού SOS Kρήτης στη Φοινικιά, που θα ανοίξει την αγκαλιά του για τα πρώτα 15 παιδιά στο τέλος του επόμενου μήνα.

Τελειώνοντας επεσήμανε ότι το έργο των Παιδικών Χωριών SOS στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρές ή μεγάλες δωρεές των υποστηρικτών του.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης  Πανοσιολογιότατος κ. Νικηφόρος Κουνάλης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, επέδωσε στον τιμώμενο κ. Αντώνη Ξυλούρη (Ψαραντώνη), τιμητική πλακέτα εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, για την προσφορά του στην κρητική μουσική παράδοση και την στήριξή του στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Κατόπιν ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS  Ελλάδος κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, παρέλαβε από την Πρόεδρο του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου «Αρετούσα» κ. Μαρία Μπρεδάκη, επιταγή ποσού 15.000 ευρώ, το οποίο συγκέντρωσε ο Όμιλος και διέθεσε για τον εξοπλισμό ενός Σπιτιού στο Παιδικό Χωριό SOS  Kρήτης.

Το επιστέγασμα της βραδιάς ήταν η μουσική και τα τραγούδια του Ψαραντώνη, παιγμένα και τραγουδισμένα από τον ίδιο, μέσα σε μία κατανυκτική συγκινητική σιωπή του κόσμου, που ξέσπασε σε ενθουσιώδη χειροκροτήματα και «μπράβο» στο τέλος.

Το  Παιδικό  Χωριό SOS Κρήτης ευχαριστεί  θερμότατα:

Τον Πρωτοσύγκελο  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Πανοσιολογιότατο κ. Νικηφόρο Κουνάλη που μας τίμησε με την παρουσία του.

Τον Δήμο Ηρακλείου για την δωρεάν παραχώρηση του Κηποθέατρου.

Τον κ. Αντώνη Καράτζη και την κ. Στέλλα Κοντάκη για την επιμέλεια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τον Ψαραντώνη και τους Μιχ. Αλεφαντινό, Μ.Καλλέργη, Σ.Μεσσαριτάκη, Γ.Στιβακτάκη, Χρ. Στιβακτάκη, Μιχ. Κουνάλη, Αντ. Καράτζη, Δημ. Παπαδάκη, Μενέλαο και Γιώργη Νταγιαντά, Λάζαρο και Μανώλη Χνάρη και τα συγκροτήματά τους, για την αφιλοκερδή παρουσία  τους.

Τους χορηγούς της εκδήλωσης : «ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.», «Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ.», «Σαβοϊδάκης», «Κρήνη επιτραπέζιο νερό», «CASA verde», ΟΕΒΝΗ, για τις ευγενείς χορηγίες τους .

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση