HomeHL-9«Τσάκωσαν» δραπέτη από τις φυλακές της Αγιάς

«Τσάκωσαν» δραπέτη από τις φυλακές της Αγιάς

Είχε δραπετεύσει τον Μάρτιο, τον συνέλαβαν τον Αύγουστο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή ένας δραπέτης από τις φυλακές της Αγιάς μαζί με την 41χρονη σύντροφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος – με καταγωγή από την Αλβανία – είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βρισκόταν στις φυλακές της Αγιάς για να εκτίσει την ποινή του.

Στο πλαίσιο της ποινής του έπρεπε να κάνει – μαζί με τους συγκρατούμενούς του – αγροτικές εργασίες στην περιοχή των Χανιών.

Στις 6 Μαρτίου, ο 44χρονος αποφάσισε να δραπετεύσει και είχε έτοιμο το σχέδιό του. Πήγε μαζί με όλους τους υπόλοιπους στο χωράφι που τους επέδειξαν οι φύλακες και άρχισε να δουλεύει. Ωστόσο, την ώρα που όλοι επέστρεφαν στην φυλακή εκείνος βρήκε τον τρόπο και κρύφτηκε από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ στη συνέχεια έφυγε για το Ηράκλειο.

Είχε μιλήσει με την 41χρονη σύντροφό του – με καταγωγή από την Βουλγαρία – η οποία τον φιλοξενούσε όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι της.

Μάλιστα, ο 44χρονος είχε προμηθευτεί και πλαστά πιστοποιητικά σε περίπτωση που τον σταματούσαν για έλεγχο καθώς οι αστυνομικές αρχές βρισκόταν στην αναζήτησή του.

Η σύλληψη

Η σύλληψη του 44χρονου σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν ο ίδιος μαζί με την σύντροφό του βρισκόταν σε ένα κατάστημα στο Ηράκλειο.

Εκεί τους εντόπισαν οι αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο και διαπίστωσαν πως τα χαρτιά του 44χρονου ήταν πλαστά και ο ίδιος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές.

Οι αρχές συνέλαβαν τόσο τον 44χρονο όσο και την σύντροφό του οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση