HomeHL-Greece«Διαφημίζει» η Δούρου ότι με πρωτοβουλία της συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και νερό για τους πυροσβέστες!

«Διαφημίζει» η Δούρου ότι με πρωτοβουλία της συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και νερό για τους πυροσβέστες!

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από την πρόσφατη εμφάνισή της, κατά την οποία, σε έντονο ύφος, ζήτησε να σταματήσουν τα «δελτία Τύπου, τα τιτιβίσματα και τα ποσταρίσματα» αναφορικά με τις πυρκαγιές και τον κακό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, η περιφερειάρχης Αττικής επανεμφανίστηκε, με… δελτίο Τύπου, για να ενημερώσει για τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη συμβολή της στο μέτωπο των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στη σχετική ανακοίνωση, «συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής μετέφερε, με ειδικές πλατφόρμες ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα του στρατού, προκειμένου να επιστρατευθεί κάθε διαθέσιμο μέσο που βρίσκεται στην Αττική για να ενισχυθεί η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς»..

«Την ίδια στιγμή» συνεχίζει, «από χθες ξεκίνησε μια πρωτοβουλία που ανέλαβε, χωρίς να είναι εκ του νομοθετικού πλαισίου υποχρεωμένη, η Περιφέρεια Αττικής, θέλοντας να συνδράμει τον αγώνα των δυνάμεων κατάσβεσης. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια σώματος προσκόπων (ΣΕΟ) και κλιμακίου της Περιφέρειας, συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Καπανδριτίου και έγινε διανομή τροφίμων (ελαφρά γεύματα και νερό) σε 500 πυροσβέστες, εθελοντές και εργαζόμενους των ΟΤΑ. Επί τόπου μετέβησαν τρία φορτηγά με τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και σήμερα».

Ούτως ειπείν, η κυρία Δούρου εμφανίστηκε εκ νέου, για να… διαφημίσει το αυτονόητο -ήτοι, ότι προσφέρθηκε φαγητό και νερό στους ηρωικούς πυροσβέστες, που έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φλόγες! Φρόντισε, δε, να υπογραμμίσει ότι, εκ του νόμου, δεν ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε μια τέτοια κίνηση… Μα, αν ήταν, τότε δεν θα μιλούσαμε για «πρωτοβουλία», όπως η ίδια η Περιφέρεια την περιγράφει στην ανακοίνωσή της…

Για την ιστορία, η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπενθυμίζεται ότι στον ειδικό ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για την αυτοπροστασία των πολιτών και προστασία των κατοικιών τους σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση