HomeΚΟΣΜΟΣΗ πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε «καταζητείται» για… πρόκληση σωματικής βλάβης

Η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε «καταζητείται» για… πρόκληση σωματικής βλάβης

Στο Γιοχάνεσμπουργκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η πρώτη κυρία της Ζιμπάμπουε, η Γκρέις Μουγκάμπε, ύποπτη ως δράστις επίθεσης στο Γιοχάνεσμπουργκ, διαψεύδοντας τον υπουργό αρμόδιο για την Αστυνομία που είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η σύζυγος του Ρόμπερτ Μουγκάμπε παρουσιάσθηκε στην αστυνομία.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται…οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση της υπόπτου δεν είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της αστυνομίας εξηγώντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού της Αστυνομίας Φικίλε Μπαλούλα ήσαν πρόωρες.

«Ο υπουργός Αστυνομίας πληροφορήθηκε ότι η Γκρέις Μουγκάμπε επρόκειτο να παρουσιασθεί στην αστυνομία το πρωί», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Οταν μιλούσε στους δημοσιογράφους, γνώριζε οτι αυτό θα γινόταν, αλλά στη συνέχεια έμαθε ότι τελικά δεν συνέβη», εξήγησε.

Μία 20χρονη γυναίκα κατέθεσε χθες μήνυση για «επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης» κατά της Γκρέις Μουγκάμπε έπειτα από επεισόδιο σε ξενοδοχείο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η 52χρονη πρώτη κυρία ης Ζιμπάμπουε θεωρείται διάδοχος του συζύγου της Ρόμπερτ Μουγκάμπε, 93 ετών, που ηγείται της χώρας του με σιδηρά πυγμή από το 1980.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση