HomeΕΛΛΑΔΑΗλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Μάχη χωρίς εναέρια μέσα

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Μάχη χωρίς εναέρια μέσα

Άνιση η μάχη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άνιση εξελίσσεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή της Ανάληψης στην Ηλεία. Όπως μεταδίδει το ilialive.gr οι πυροσβέστες παλεύουν για να σταματήσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη ξανά μετά από αναζωπύρωση, λόγων των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το χειρότερο είναι πως η μάχη δίνεται μόνο από τις επίγειες δυνάμεις καθώς αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. Από το πρωί επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα, ένα Καμόφ και ένα Σινούκ τα οποία αποσύρθηκαν για ανεφοδιασμό αργά το μεσημέρι. Λίγο μετά τις 4 έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική ότι δόθηκε η εντολή να σηκωθεί ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Τη μάχη για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς δίνουν  42 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 12 άτομα με πεζοπόρο.

Κατσιφάρας: Δεν αρκούν τα μέσα

«Άμεσα πρέπει να σηκωθούν εναέρια μέσα, άμεσα» ήταν το δραματικό μήνυμα του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο» συνέχισε ο Απόστολος Κατσιφάρας και τόνισε: «Δεν αρκούν τα πεζοπόρα τμήματα και δεν αρκούν τα μέσα τα χερσαία!».

Ο περιφερειάρχης προειδοποίησε ότι «η φορά του ανέμου γίνεται δύσκολη, επικίνδυνη». Στο ερώτημα τι έχει πάει στραβά και η πυρκαγιά είναι ακόμη ανεξέλεγκτη ο Απόστολος Κατσιφάας απάντησε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε την εκτίμηση».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση