HomeΚΟΣΜΟΣΚαθηγήτρια καλείται να πληρώσει αποζημίωση σε 15χρονο μαθητή που βίασε

Καθηγήτρια καλείται να πληρώσει αποζημίωση σε 15χρονο μαθητή που βίασε

Στην Οκλαχόμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον μαθητή της που βίασε, όταν εκείνος ήταν 15 ετών, κλήθηκε να καταβάλει μια πρώην καθηγήτρια στην Οκλαχόμα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ρόμπιν Κόθρον, η σεξουαλική σχέση της Τζένιφερ Κάσγουελ με τον μαθητή της του προκάλεσε «συναισθηματική πίεση».

«[Ο έφηβος] νιώθει κατάθλιψη, αισθάνεται απομονωμένος από τον κοινωνικό περίγυρο και μέμφεται τον εαυτό του για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν», ανέφερε ο δικαστής.

Η ηλικίας 31 ετών Κάσγουελ εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης και σύμφωνα με τον δικηγόρο της δεν έχει τα χρήματα για να αποζημιώσει τον πρώην μαθητή της.

Ο νεαρός και ο πατέρας του είχαν καταθέσει μήνυση το 2015 κατά της καθηγήτριας και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης στην περιοχή Χόλις, της Οκλαχόμα, στην οποία υπαγόταν το σχολείο όπου έγινε ο βιασμός.

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης συμφώνησε να καταβάλει 125.000 δολάρια στο μαθητή για να αποσύρει τις κατηγορίες ότι το σχολείο συμμετείχε σε απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του μαθητή και του πατέρα του διευκρίνισε ότι οι πελάτες του κατέθεσαν τη μήνυση επειδή ήθελαν να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης στο πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών από εκπαιδευτικούς.

Μετά την παραίτησή της τον Απρίλιο του 2014 η Κάσγουελ παρέσυρε, σύμφωνα με τη δικογραφία, τον μαθητή για να κάνει σεξ μαζί της σ’ ένα αυτοκίνητο, στο σπίτι της και στο σπίτι του πατέρα του.

Όταν όμως τον ακολούθησε στο Μισισιπή, όπου είχε πάει να μείνει με τη μητέρα του, ο έφηβος άρχισε να συνεργάζεται με τις αρχές.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση