HomeΕΛΛΑΔΑΟ αστυνομικός σκύλος Blanco βγήκε στη σύνταξη

Ο αστυνομικός σκύλος Blanco βγήκε στη σύνταξη

Το ευχαριστώ της Ελληνικής Αστυνομίας για τις υπηρεσίες του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύνταξη βγήκε ο αστυνομικός σκύλος Blanco, όπως γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, ευχαριστώντας τον για τις υπηρεσίες του.

Ο συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ., όπως αποκαλείται, ο οποίος είναι τέως Αστυνομικός Σκύλος Ανιχνευτής Εκρηκτικών Υλών, «συνταξιοδοτήθηκε» προσφάτως.

Όπως ενημερώνει η αστυνομία στην ιστοσελίδα της, οι σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών υλών συνδράμουν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων. Η άριστη όσφρησή τους οδηγεί στην αμεσότερη ανεύρεση εκρηκτικών υλών και στην αποτελεσματικότερη έρευνα χώρων, η οποία γίνεται είτε προληπτικά ή κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Οι σκύλοι αυτοί κάνουν καθημερινά περισσότερες από 20 προληπτικές έρευνες, εκτός των απειλητικών τηλεφωνημάτων. Όταν ο σκύλος εντοπίζει την ακριβή θέση εκρηκτικών, έχει εκπαιδευτεί να κάθεται και να παραμένει σιωπηλός σε εκείνη τη θέση διατηρώντας παθητική στάση.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση