HomeΚΟΣΜΟΣΕπεισόδια στην Ατλάντα: Διαδηλωτές κατέστρεψαν το Μνημείο της Ειρήνης (βίντεο)

Επεισόδια στην Ατλάντα: Διαδηλωτές κατέστρεψαν το Μνημείο της Ειρήνης (βίντεο)

Μετά το ξέσπασμα βίας του Σαββατοκύριακου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη βία που επικράτησε το Σαββατοκύριακο στο Charlottesville έβαψαν με σπρέι και κατέστρεψαν ένα κομμάτι από άγαλμα που κοσμεί το κέντρο της Ατλάντα.

Το άγαλμα παρουσίαζε έναν ομοσπονδιακό στρατιώτη, ενώ την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με αναφορές, ένας αστυνομικός περικυκλώθηκε από μαύρους διαδηλωτές στο Piedmont Park, οι οποίοι τον φώναζαν «γουρούνι» και προσπαθούσαν με αλυσίδες να καρταστρέψουν το Μνημείο της Ειρήνης.

Η στιγμή που οι διαδηλωτές βάφουν με κόκκινο σπρέι το άγαλμα και επιχειρούν να το καταστρέψουν ολοσχερώς καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται η μανία που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί μετά και τα βίαια γεγονότα του Σαββατοκύριακου.

Ανάλογες διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, με αφορμή το ξέσπασμα βίας από ακροδεξιά στοιχεία και ειδικότερα την επίθεση με αυτοκίνητο από υμνητή του Χίτλερ και του ναζισμού.

https://www.youtube.com/watch?v=bk2ofwx7bCw
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση