HomeHL-WorldΟι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτικά σχέδια για τη Βόρεια Κορέα

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτικά σχέδια για τη Βόρεια Κορέα

Σε περίπτωση που αποτύχουν οι κυρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στρατιωτικές επιλογές ετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση αποτυχίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα, όπως τόνισε ο γενικός επιτελάρχης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Με το βλέμμα στραμμένο στην Πιονγιάνγκ ο Τζόζεφ Ντάνφορντ προειδοποίησε ότι στο Πεντάγωνο έχουν ήδη καταστρώσει σχέδια εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που οι διπλωματικές πιέσεις και οι οικονομικές κυρώσεις δεν καταφέρουν να αποτρέψουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Ο τετράστερος στρατηγός έκανε τα σχόλια αυτά στη συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών που είχε στη Σεούλ με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-ιν κι ενώ κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ υπό τον φόβο ότι η Βόρεια Κορέα πλησιάζει το στόχο της να αποκτήσει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική κεφαλή και να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Οι δύο χώρες κλιμάκωσαν την περασμένη εβδομάδα τις απειλές τους με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν να προειδοποιεί ότι έχει έτοιμο το σχέδιο για να πλήξει τη νήσο Γκουάμ -αμερικανικό έδαφος και έδρα στρατηγικών βομβαρδιστικών- στον Ειρηνικό Ωκεανό και τον Ντόναλντ Τραμπ να διαμηνύει μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Ο Ντάνφορντ επισκέπτεται τη Σεούλ για να συζητήσει τις εξελίξεις και την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή με τον πρόεδρο Μουν Τζάε-ιν και τον υπουργό Άμυνας Σονγκ-Γιανγκ-μου ενόψει των ευρείας κλίμακας κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νότιας Κορέας που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα εντός του Αυγούστου.

Η Βόρεια Κορέα ανακάλεσε τους πρεσβευτές της σε Κίνα, Ρωσία και ΟΗΕ

Στο μεταξύ η Βόρεια Κορέα ανακάλεσε ορισμένους από τους πρεσβευτές της μεταξύ των οποίων εκείνοι που την εκπροσωπούν στην Κίνα, τα Ηνωμένα Έθνη και τη Ρωσία για μια συνάντηση στην Πιονγιάνγκ δίνοντας τροφή σε εικασίες ότι η συνάντηση αφορά σε προετοιμασίες για περαιτέρω στρατιωτικές προκλήσεις, όπως μια νέα πυρηνική δοκιμή ή μία ακόμη εκτόξευση πυραύλου.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό πόσοι πρεσβευτές μετέχουν στην συνάντηση αυτή.

Που είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Τους φόβους ότι επίκειται μια νέα εκτόξευση πυραύλου ενέτεινε και η εξαφάνιση τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το προσκήνιο του Κιμ Γιονγκ Ουν. Την τελευταία φορά που ο βορειοκορεάτης δικτάτορας εξαφανίστηκε για τόσο μεγάλο διάστημα ήταν πριν τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Hwasong 14.

Ο φόβος είναι μήπως το καθεστώς χρησιμοποιήσει την αυριανή εθνική γιορτή για την απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από την Ιαπωνία τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο για να εκτοξεύσει έναν νέο πύραυλο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση