HomeHL-TOPΟι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου φεύγουν…και οι κλέφτες παραμονεύουν

Οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου φεύγουν…και οι κλέφτες παραμονεύουν

Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, λόγω της μεγάλης εξόδου του Δεκαπενταύγουστου, καθώς οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και σπεύδουν να περάσουν τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σε κάποια εξοχική κατοικία ή κατάλυμα του νησιού.

Μπορεί όμως οι εκδρομείς να απολαμβάνουν στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο του νησιού, οι κλέφτες όμως, που αναζητούν την κατάλληλη αφορμή…παραμονεύουν.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι, όσοι αποφασίσουν να φύγουν από τα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, σχετικά με την ασφάλεια των σπιτιών τους.

Τι πρέπει να προσέξουν

Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να εκδράμουν τις ημέρες αυτές θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, προκειμένου να βρουν το σπίτι τους, όπως ακριβώς το άφησαν.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πρέπει λοιπόν να τοποθετούν κάποιο, από τα συστήματα συναγερμού, τα οποία διατίθενται στην αγορά. Δεν πρέπει να αφήνουν, στο σπίτι τους, μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Επίσης δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ μηνύματα ότι λείπουν σε διακοπές, έξω από την εξώπορτα του σπιτιού.

Είναι λάθος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αφήνουν το ίδιο φως, μονίμως, αναμμένο. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσουν αυτόματο διακόπτη, ώστε κάποια φώτα να ανάβουν, κατά άτακτα διαστήματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση