HomeHL-SportsΚύπελλο Ελλάδας : η κλήρωση των ομίλων και τα φαβορί για πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας : η κλήρωση των ομίλων και τα φαβορί για πρόκριση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ευθύμη Φασουλάκη

Σήμερα 11/8, διεξήχθη η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Δημιουργήθηκαν οι 8 όμιλοι με μόνη εκκρεμότητα το ζευγάρι Αιγινιακός-Βέροια, ο νικητής του οποίου θα είναι η τελευταία ομάδα του 2ου ομίλου.

Ας δούμε αναλυτικά τις ομάδες που αποτελούν τους 8 ομίλους και τα φαβορί σε καθένα από αυτούς για πρόκριση.

Α’ όμιλος : (Πλατανιάς, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ , Ηρακλής)

<
Αμφίρροπος όμιλος, με 2 Κρητικές ομάδες, τον νεοφώτιστο Απόλλων Σμύρνης και τον άρτι υποβιβασθέντα και όχι για αγωνιστικούς λόγους Ηρακλή. Ο πολύ ποιοτικός πέρσι, Πλατανιάς, είναι το φαβορί για την πρώτη θέση , με τις υπόλοιπες 3 ομάδες να κονταροχτυπιούνται για την 2η προνομιούχα θέση.

Ο Απόλλων μπορεί να είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ , να έχει ενισχυθεί με ποιοτικούς παίκτες και αυτό να του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Γηραιός , διαθέτουν βαρύ όνομα και κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει εύκολα.

Πιθανή κατάταξη : 1) Πλατανιάς 2) Απόλλων Σμύρνης 3) ΟΦΗ , 4) Ηρακλής

B’όμιλος : (ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Απόλλων Πόντου, Αιγινιακός ή Βέροια)

Ένας πολύ εύκολος όμιλος για τον Δικέφαλο του Βορρά, καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα που γλίτωσε στο… και πέντε…τον υποβιβασμό στην Football League, μια νεοφώτιστη στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία και μια ομάδα πάλι της Football League.

O ΠΑΟΚ , είναι το ακλόνητο φαβορί αυτού του ομίλου και αυτό που μένει είναι να δούμε την κατάταξη των υπολοίπων ομάδων.

Πιθανή κατάταξη : 1) ΠΑΟΚ,  2) Λεβαδειακός , 3) Αιγινιακός ή Βέροια 4) Απόλλων Πόντου

3ος όμιλος : (ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας , Καλλιθέα)

Kαι εδώ τα πράγματα , αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της έκπληξης, είναι ξεκάθαρα για την έκβαση του ομίλου. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρώτη θέση , με την πολύ ποιοτική αν και νεοφώτιστη Λαμία να έχει το προβάδισμα για την δεύτερη θέση που οδηγεί στην πρόκριση.

Απόλλων Λάρισας και Καλλιθέα συμπληρώνουν απλά τον όμιλο και ελπίζουν μόνο σε έκπληξη για να προχωρήσουν.

Πιθανή κατάταξη : 1) ΑΕΚ ,  2) Λαμία , 3) Καλλιθέα , 4) Απόλλων Λάρισας

4ος όμιλος : (Ατρόμητος , Κέρκυρα, Τρίκαλα , Σπάρτη)

Πιο αμφίρροπος όμιλος από τους προηγούμενους αυτός , αν και πάλι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί . Αυτό είναι ο Ατρόμητος που δείχνει πιο ποιοτική από τις 4 ομάδες και έχει το προβάδισμα για την πρώτη θέση.

Τα Τρίκαλα είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα της Football League και έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν από την Κέρκυρα την 2η θέση για την οποία όμως οι Φαίακες έχουν το προβάδισμα.

Η Σπάρτη αν και έχει ποιοτικές μονάδες , αντιμετώπισε από τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς οικονομικά προβλήματα και θα έχει, εκτός απροόπτου, συμπληρωματικό ρόλο στον όμιλο.

Πιθανή κατάταξη : 1) Ατρόμητος , 2) Τρίκαλα , 3) Κέρκυρα , 4 ) Σπάρτη

5ος όμιλος ( Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Αχαρναϊκός, Κισσαμικός)

Πολλά με λίγα και σε αυτόν τον όμιλο, καθώς Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης, αναμένεται να κυριαρχήσουν και να πάρουν εύκολα τις 2 προνομιούχες θέσεις.

Οι πρωταθλητές οφείλουν να πάρουν εύκολα την πρόκριση, ενώ οι Αρκάδες, μετά την περσινή πολύ κακή χρονιά θέλουν μέσω του Κυπέλλου αρχικά να δείξουν σημάδια ανάκαμψης και αυτός ο όμιλος αποτελεί χρυσή ευκαιρία.

Οι 2 ομάδες της Football League που συμπληρώνουν τον όμιλο θα ευχαριστηθούν τις αναμετρήσεις, ιδιαίτερα με τον Ολυμπιακό και θα κυνηγήσουν την έκπληξη που αυτή καθεαυτή θα καταστήσει την χρονιά τους επιτυχημένη.

Πιθανή κατάταξη : 1) Ολυμπιακός, 2) Αστέρας Τρίπολης , 3) Κισσαμικός , 4) Αχαρναϊκός

6ος όμιλος : ( Ξάνθη, Παναιτωλικός, Εργοτέλης , Πανσερραϊκός)

Όμιλος που αφήνει περιθώρια για εκπλήξεις ο 6ος, καθώς την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό που σαν ομάδες της Σούπερ Λιγκ είναι τα φαβορί, συνοδεύουν ο Εργοτέλης που με νέα διοίκηση επιστρέφει δυναμικά και ο Πανσερραϊκός που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες εκπλήξεις στο παρελθόν.

Οι Ακρίτες και οι Αγρινιώτες ξεκινάνε ναι μεν από την θέση του οδηγού για την πρόκριση αλλά όχι με τη δυναμική όσο αντίστοιχες ομάδες σε άλλους ομίλους και το γεγονός ότι πρόκειται για μονές αναμετρήσεις ενισχύει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο μιας έκπληξης.

Πιθανή κατάταξη 1) Ξάνθη , 2) Παναιτωλικός , 3) Εργοτέλης , 4) Πανσερραϊκός

7ος όμιλος ( Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Παναιγιάλειος)

Ίσως, μαζί με τον 1ο , ο πιο αμφίρροπος όμιλος , με 3 ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση. Ο Παναιγιάλειος είναι η ομάδα που ξεκινάει από πιο πίσω την κούρσα της πρόκρισης καθώς οι άλλες 3 μοιάζουν σχεδόν ισοδύναμες.

Βέβαια ο Πανιώνιος μοιάζει το φαβορί λόγω της μεγάλης ποιότητας του και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δείξει μεγάλη σταθερότητα στην Super League, αλλά το γεγονός ότι ο Άρης θα δώσει 2 παιχνίδια στην έδρα του, τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Πιθανή κατάταξη: 1) Πανιώνιος , 2) Άρης , 3) ΠΑΣ Γιάννινα , 4) Παναιγιάλειος

8ος όμιλος ( Παναθηναϊκός , ΑΕΛ, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναχαϊκή)

Ένα μεγάλο φαβορί, ένα θεσσαλικό ντέρμπι και ομάδες με βαριά φανέλα συνθέτουν το προφίλ του τελευταίου ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός, ξεκινάει την προσπάθεια του στο Κύπελλο , με υποχρέωση του, τουλάχιστον την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, οπότε είναι το μεγάλο φαβορί.

H AEΛ, σαν ομάδα της Superleague, δείχνει  να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση αν και δεν έχει αρκετή ποιότητα έτσι ώστε να μην απειληθεί ,αρχικά από την Παναχαϊκή και στην συνέχεια από την γειτονική Αναγέννηση.

Πιθανή κατάταξη: 1), 4) Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι μονές αναμετρήσεις και τα rotation που επιχειρούν οι μεγαλύτερες ομάδες στον θεσμό του Κυπέλλου , ενισχύουν το ενδεχόμενο ύπαρξης εκπλήξεων που πάντα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα αυτήν την διοργάνωση.

Ευχή όλων είναι, να δούμε ωραίες αναμετρήσεις και πάνω από όλα να μην τελειώσει όπως τελείωσε η προηγούμενη διοργάνωση με την ντροπή των γεγονότων του Βόλου , αλλά σε καθαρά ποδοσφαιρικό κλίμα ,επιτέλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση