HomeΕΛΛΑΔΑΜουζάλας: Μερικές δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες θα έρθουν από τη Γερμανία

Μουζάλας: Μερικές δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες θα έρθουν από τη Γερμανία

«Θα εφαρμόσουμε συμβολικά την συνθήκη του Δουβλίνου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που θα επιστρέψουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μεταξύ άλλων ο υπουργός σημείωσε πως στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η επανεισδοχή προσφύγων από τη Γερμανία είναι συμβολική και αφορά μερικές δεκάδες ανθρώπους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ένας αριθμός θα μείνει στη χώρα μας. Θέλουμε να περπατήσουμε στο μέλλον μαζί τους. Ξεκινάμε μία διαδικασία ένταξης πολύ δύσκολη αλλά θα τα καταφέρουμε».

Αναφορικά με το ζήτημα της επαναπροώθησης προσφύγων από την Γερμανία ο κ. Μουζάλας σημείωσε: «Είναι κάτι που έχω πει εδώ και 4 μήνες. Έδωσα δύο συνεντεύξεις στη Γερμανική τηλεόραση και σήμερα αντιμετωπίζω μία οξύτατη κριτική για πράγματα που έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό πει. Θα εφαρμόσουμε συμβολικά την συνθήκη του Δουβλίνου κάτι το οποίο σημαίνει πως ο αριθμός θα είναι πολύ μικρός, λίγων δεκάδων ανθρώπων μέσα στους επόμενους μήνες».

Αναφερόμενος στον αριθμό των προσφύγων στη χώρα μας ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «σήμερα έχουμε 50.000 πρόσφυγες στη χώρα και οι ροές είναι σταθερές και ελεγχόμενες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμη δύσκολη αλλά στην ενδοχώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Όλα όμως εξαρτώνται από μεταβλητές όπως οι ροές. Δεν είναι κανείς όμως ταχυδακτυλουργός να βγάζει λαγούς από το καπέλο.

Δεν λύνονται τα προβλήματα με τον τρόπο που κι εγώ θα ήθελα αλλά γίνονται οι προσπάθειες να καλυφθούν. Αυτά που μας φρενάρουν ουσιαστικά είναι οι αδυναμίες που έχουμε σαν διοίκηση. Έχουμε 56.000 αιτήσεις ασύλου τις οποίες τις εξετάζουμε κάθε μία ξεχωριστά με βάση τις συνθήκες κάτι το οποίο δημιουργεί έναν εγκλωβισμό αλλά δεν θέλουμε να παραβούμε το διεθνές δίκαιο. Δεν είχαμε καμία εμπειρία από τέτοιο κύμα μετανάστευσης».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση