Περίοδο χάριτος δίνουν οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τους ίδιους μέχρι και τον Μάρτιο του 2017.

Οι φαρμακοποιοί, όπως αναφέρει στο cretapost ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης, δίνουν προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να εισπράξουν τα χρήματα τους.

Συμφωνήσαμε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να περιμένουμε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός για να μας αποπληρώσουν μέχρι και τον Μάρτιο του 2017. Αν μέχρι τότε δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση τότε θα σταματήσουμε και εμείς την πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ” αναφέρει ο ίδιος.

Η αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, στην οποία έχουν προχωρήσει οι φαρμακοποιοί σε Αθήνα και Πειραιά αφορά σε σκευάσματα ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει, ότι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν οι ίδιοι όλα αυτά τα σκευάσματα και τα αναλώσιμα και στη συνέχεια θα ζητούν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό του Οργανισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι φάκελοι φαρμακοποιών από Αθήνα και Πειραιά στέλνονται στα γραφεία του οργανισμού στις περιφέρειες, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και να πληρωθούν. Αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, τότε θα έχουμε 2-3 ταχυτήτων ασφαλισμένους και φαρμακοποιούς. Για όλους πρέπει να είναι το ίδιο” επισημαίνει ο κ. Τσικανδυλάκης.

Γ.Ξ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση