HomeHL-CultureΜαγευτικός ο Μάριος Φραγκούλης…υπό το φως της πανσελήνου

Μαγευτικός ο Μάριος Φραγκούλης…υπό το φως της πανσελήνου

Στις αρχαιότητες Μαλίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία μαγευτική μουσική βραδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε όσοι βρίσκονται στο χώρο των αρχαιοτήτων Μαλίων, καθώς ο καταξιωμένος Έλληνας ερμηνευτής Μάριος Φραγκούλης τραγουδάει…υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Περισσότεροι από χίλιοι Κρητικοί συγκεντρώθηκαν απόψε στα Μάλια για να παρακολουθήσουν μία μοναδική συναυλία με τις ερμηνείες του γνωστού Έλληνα καλλιτέχνη.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση που είχε με το Μάριο Φραγκούλη μίλησαν για τη συνδιοργάνωση που φέρει την σφραγίδα της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Χερσονήσου, της χορωδίας Μαλίων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

fragoulis2

Η συναυλία έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό με την συμμετοχή των καλλιτεχνών Θοδωρή Βουτσικάκη και Δήμητρας Σελεμίδου, υπό την Δ/νση του Νίκου Αντωνακάκη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχει στη συνδιοργάνωση σήμερα στα Μάλια όπως και στις άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται απόψε με δωρεάν είσοδο και στους άλλους Αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας » δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

fragoulis4

Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές και τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους. «Πιστεύουμε ότι αυτές οι βραδιές μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους δίνουν ένα στίγμα πολιτισμού για την Κρήτη για την χώρα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την μεγάλη συναυλία μας στα Μάλια αλλά και για τις άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν απόψε υπό το φως της Πανσελήνου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια-φορέων» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης.

fragoulis3

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης για την αποψινή συναυλία στα Μάλια αφού αναφέρθηκε στον σημαντικό καλλιτέχνη Μάριο Φραγκούλη, ευχαριστώντας Περιφέρεια, χορωδία, Εφορεία Αρχαιοτήτων, πρόσθεσε: Για μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα, διότι η κοινωνία των Μαλίων το αξίζει, το έχει κερδίσει και καλούμε όλο τον κόσμο να είναι στην εκδήλωση απόψε. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Κρήτης για την συνδρομή τους σε αυτή την εκδήλωση, η οποία ήταν καθοριστική και χωρίς αυτή δεν θα μπορούσε στην ουσία να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Δήμο Χερσονήσου».

fragoulis5

Για τη συναυλία η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη δήλωσε : « Συνεχίζουμε μια παράδοση πολλών ετών να γιορτάζουμε την φεγγαροβραδιά του Αυγούστου στο ανάκτορο των Μαλίων παράλληλα με πάρα πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα που απόψε έχουν εκδηλώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι φέτος γιατί έχομε μια πολύ σημαντική εκδήλωση με το Μάριο Φραγκούλη, τους συνεργάτες του και την χορωδία των Μαλίων στο χώρο του ανακτόρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και εγώ θερμά και την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου για την υποστήριξη και τον Δήμο Χερσονήσου ιδιαίτερα για όλη την υποστήριξη που μας παρέχει στην λειτουργία του ανακτόρου».

fragoulis6

Από την πλευρά του ο κ. Φραγκούλης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, την χορωδία και την Αρχαιολογία δήλωσε : « Είναι η πρώτη φορά που είμαστε στον Αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων και με συγκίνηση παίζουμε στο Μινωικό Ανάκτορο που είναι γεμάτο ιστορία ενέργεια θετική, έτσι ερχόμαστε και εμείς να μοιραστούμε την αγάπη μας για την καλή μουσική για όλους αυτούς που μας έχουν διδάξει όλα αυτά τα χρόνια πώς να ζούμε τη ζωή μας, πώς να αγαπάμε, πώς να σκεφτόμαστε.

fragoulis

Σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε εμείς προσφέρουμε αυτό που μπορούμε, προσφέρουμε πολιτισμό, προσφέρουμε την τέχνη μας, τα όμορφα μας τραγούδια, τους μεγάλους μας ποιητές Έλληνες και ξένους και συνεργαζόμαστε πρώτη φορά με τη χορωδία Μαλίων που είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη τιμή για εμάς.

fragoulis8

Έχουμε την ίδια αισθητική και αγάπη για την καλή μουσική και φυσικά στον απίστευτο Αρχαιολογικό χώρο στο Μινωικό Ανάκτορο που εναποθέτουμε έτσι την αγάπη μας και την ελπίδα. Να πω συνταξιδιώτες στο μουσικό μας ταξίδι είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης ένας εξαιρετικός νέος ερμηνευτής και η Δήμητρα Σελεμίδου που έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη και παρουσιάζει με πολύ αγάπη τραγούδια από τον νέο της δίσκο και πολλά αγαπημένα ντουέτα γνωστά που θα ακούσετε απόψε».

fragoulis7

Διαφήμιση
Διαφήμιση