HomeΚΟΣΜΟΣΙνδία: Σοκάρει η υπόθεση 10χρονης που έμεινε έγκυος από βιασμό

Ινδία: Σοκάρει η υπόθεση 10χρονης που έμεινε έγκυος από βιασμό

Δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα άμβλωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ και ανατριχίλα έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός 10χρονου κοριτσιού στην Ινδία, το οποίο έμεινε έγκυος και το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των γονέων να προχωρήσουν σε άμβλωση.

«Έχουμε δει δεκάδες περιπτώσεις εφήβων 14 – 15 ετών, αλλά είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε εγκυμοσύνη σε δεκάχρονο παιδί», δήλωσε ο ο Μαχαβίρ Σινγκ, εκπρόσωπος της Αρχής Νομικών Υπηρεσιών της πόλης Τσαντιγκάρ.

Όπως αναφέρει το BBC, το κορίτσι έμεινε έγκυος αφού έπεσε θύμα βιασμού από συγγενή του, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, εν αναμονή της δίκης του.

«Δεν έχει ιδέα τι της έχει συμβεί», δηλώνουν οι γονείς του κοριτσιού, που περιγράφεται ως ένα ντροπαλό και λιγομίλητο παιδί, που αγαπά τα μαθηματικά και τα αγγλικά, τη ζωγραφική, στην οποία είναι εξαιρετική.

Στις 28 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε το αίτημα για άμβλωση που υπέβαλαν οι γονείς της με το σκεπτικό ότι το κορίτσι βρισκόταν στην 32η εβδομάδα κύησης και όπως υποστήριξε η επιτροπή των γιατρών η διακοπή της κύησης σε αυτό το στάδιο θα ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του.

Οι νόμοι της Ινδίας δεν επιτρέπουν τις αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες, αν δεν δώσουν την απαραίτητη έγκριση οι γιατροί ότι η μητέρα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια στα δικαστήρια έχουν λάβει διάφορα αιτήματα, τα περισσότερα για παιδιά που έχουν επιβιώσει από βιασμούς, ζητώντας αμβλώσεις μετά τις 20 εβδομάδες κύησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εγκυμοσύνες ανακαλύπτονται αργά, καθώς τα παιδιά δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Στην περίπτωση της 10χρονης επίσης, η εγκυμοσύνη ανακαλύφθηκε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, όταν παραπονέθηκε στους γονείς της για πόνους χαμηλά στην κοιλιά της και η μητέρα της την πήγε στο γιατρό.

Αλλά ούτε και οι γονείς αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε επειδή η μικρή «είναι ένα υγιές, παχουλό παιδί» και δεν πίστευαν ότι η κόρη τους θα μπορούσε να μείνει έγκυος σε ηλικία δέκα ετών.

Στη μικρή δεν έχει πει ακόμη κανείς για την εγκυμοσύνη της, και όσοι συναναστρέφονται μαζί της, τής είπαν, ότι έχει μια μεγάλη πέτρα στο στομάχι, για αυτό και το φούσκωμα, ενώ υποβάλλεται σε ειδική δίαιτα.

Όμως η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και το τελευταίο χρονικό διάστημα, αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί μπαινοβγαίνουν στο σπίτι, ενώ απ’ έξω έχουν κατασκηνώσει εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Και μέσα σ’ όλο αυτό το δράμα, η πάμφτωχη οικογένεια, που ζει σε ένα δωμάτιο, δίνει αγώνα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

«Η μητέρα δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα χωρίς να κλάψει, ενώ ο πατέρας λέει ότι νιώθει σαν να δολοφόνησαν την κόρη του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC.

Οι γονείς της δεκάχρονης ανησυχούν πολύ για το μέλλον της κόρης τους, αλλά και για τον κοινωνικό στιγματισμό που θα αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας.

Το παιδί θα γεννηθεί με καισαρική και θα δοθεί για υιοθεσία. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η δεκάχρονη θα χρειαστεί χρόνια ψυχοθεραπείας για να ξεπεράσει το ψυχικό τραύμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση