HomeΥΓΕΙΑΑπάντηση της διοίκησης στους Εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ

Απάντηση της διοίκησης στους Εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ

Για την Ψυχιατρική Κλινική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ με ανακοίνωσή του απαντά στο δημοσίευμα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου για τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ψυχιατρική Κλινική.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει ότι: «Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στον ψυχιατρικό τομέα του Νοσοκομείου είναι 77 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό το οποίο έχει προγραμματιστεί να ενισχυθεί περαιτέρω από προκηρύξεις που είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο Πα.Γ.Ν.Η. λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 23 κλινών, Τμήμα οξέων περιστατικών δυναμικότητας 10 κλινών και Παιδοψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας επίσης, 10 κλινών. Εξωνοσοκομειακά, ο ψυχιατρικός τομέας του Νοσοκομείου διαθέτει ένα ξενώνα δυναμικότητας 10 κλινών και δύο προστατευόμενα διαμερίσματα συνολικής δυναμικότητας 6 κλινών. Επιπλέον, έχει συσταθεί και λειτουργεί κινητή μονάδα ψυχικής υγείας με επισκέψεις (βάση μηνιαίου προγράμματος) σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η Ψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ είναι η μοναδική ψυχιατρική κλινική στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, εφημερεύει κάθε μέρα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών από τουρίστες, όπως προκύπτει από τη νοσηλευτική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στον ψυχιατρικό τομέα του Νοσοκομείου (ψυχιατρική κλινική, παιδοψυχιατρική κλινική, τμήμα οξέων, ξενώνας, διαμερίσματα και κινητή μονάδα) είναι 77 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό το οποίο έχει προγραμματιστεί να ενισχυθεί περαιτέρω από προκηρύξεις που είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων ψυχιατρικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου, ακολουθώντας τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενεργοποίηση της συνεργασίας με τον ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των ασθενών με την κοινότητα, ώστε να υπάρχει ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και να μη βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό».       

Διαφήμιση
Διαφήμιση