HomeΕΛΛΑΔΑΓεωργιάδης: Το θέμα Βαρουφάκη είναι ουσίας και αφορά σε χρήματα Ελλήνων που χάθηκαν

Γεωργιάδης: Το θέμα Βαρουφάκη είναι ουσίας και αφορά σε χρήματα Ελλήνων που χάθηκαν

«Η ΝΔ στοχεύει στην αλήθεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν διότι, όσο μένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, η Ελλάδα χάνει χρόνο. Και δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο».

Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης.

Τονίζοντας ότι η ΝΔ στοχεύει στην εξεύρεση της αλήθειας και στον καταλογισμό των πραγματικών ευθυνών, αναφέρει ότι το θέμα του Γ. Βαρουφάκη είναι θέμα ουσίας και αφορά τα χρήματα των Ελλήνων που χάθηκαν, ενώ επιρρίπτει τη μέγιστη ευθύνη στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα του οποίου, όπως σημειώνει, «ο Βαρουφάκης ήταν προσωπική επιλογή».

Ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνεται στην συνέντευξή του της πολιτική της κυβέρνησης Α. Σαμαρά στο ζήτημα του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ενώ σε ό,τι αφορά τον ίδιο καθώς διετέλεσε υπουργός Υγείας, προσθέτει, «προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά ως προς το ότι τήρησα απόλυτα το δημόσιο συμφέρον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή, ζήτησαν την παραίτησή μου από οποιαδήποτε παραγραφή και την άμεση εκδίκαση από τον φυσικό μου δικαστή. Δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ».

Αναφέρει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για τη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ταυτόχρονα, ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γιατί «η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εξακολουθεί να στηρίζει το εγκληματικό καθεστώς Μαδούρο και αν αυτό συνδέεται με τα ταξίδια του κ. Παππά ακόμα και με οικονομικές απολαβές του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρότυπο των Podemos».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την υπόθεση Καμμένου ως την «πιο εξωφρενική περίπτωση παρέμβασης υπουργού της μεταπολίτευσης σε εν εξελίξει δικαστική υπόθεση», τονίζοντας «είναι αδύνατον να μην εξελιχθεί αυτή η υπόθεση και να μην λογοδοτήσει ο κ. Καμμένος».

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση της ΝΔ προς το Κέντρο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί επάξια όλο τον χώρο από την Δεξιά μέχρι το Κέντρο», ενώ ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ε. Βενιζέλου σε μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ, είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με το να προκαθορίσει την οποιαδήποτε απόφαση του Προέδρου της ΝΔ.

Αναφορικά με τον πολιτικό χρόνο που κέρδισε η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει τα πάντα για την καρέκλα, κατά συνέπεια δεν έχω εκπλαγεί καθόλου για το ότι έκλεισε η αξιολόγηση».

Εκτίμησε περαιτέρω διεύρυνση της δημοσκοπικής διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, παρά μόνο ένα ψευδές αφήγημα success story», και επισήμανε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν την ίδια πολιτική, καθώς «ακόμα και στις λεγόμενες μνημονιακές πολιτικές, η ΝΔ πιστεύει στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, δεν τις κάνει για τους ξένους.

Ούτε δίνει εξετάσεις στον κ. Σόϊμπλε. Ο κ. Τσίπρας είναι εκείνος που κάνει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει για να τον συμπαθεί ο κ. Σόϊμπλε».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργού Παιδείας για επιλογή των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις, κατόπιν κλήρωσης, «εξοργιστική» και ενδεικτική του «κόμπλεξ του ΣΥΡΙΖΑ με την αριστεία και την πρόοδο».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Γεωργιάδης, εξέφρασε την διαφωνία του με τις παρεμβάσεις της ΕΕ στην ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία, επίσης, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

Ερωτηθείς για τον Πρόεδρο της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Βούτσης «έχει ανεχθεί πράγματα τα οποία ποτέ δεν περίμενα ότι θα το έκανε», όπως την κατά σύστημα νομοθέτηση με την διαδικασία του επείγοντος, πρόσθεσε ότι «ο μόνος που θα μπορούσε να συγκρατήσει τον απαίδευτο κοινοβουλευτικά Αλέξη Τσίπρα είναι ο κ. Βούτσης, δυστυχώς αυτόν τον ρόλο δεν τον επιτελεί», ενώ τέλος, αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα είπε ότι «ήταν μια μέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση