HomeΕΛΛΑΔΑΣτο ΣτΕ 7 Ολυμπιονίκες -Για την αφαίρεση αδειών ΠΡΟΠΟ

Στο ΣτΕ 7 Ολυμπιονίκες -Για την αφαίρεση αδειών ΠΡΟΠΟ

Προσέφυγε και ο Σύλλογος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και 7  γυναίκες Ολυμπιονίκες με την οποία ζητούν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική,  η κυβερνητική απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι είναι διορισμένοι στο δημόσιο δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν και άδεια ΠΡΟΠΟ.

Με την ίδια απόφαση, καλούνται όσοι έχουν ήδη πρακτορείο να διαλέξουν εάν θα την διατηρήσουν η εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο, και σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν πειθαρχικές διώξεις ή άλλες διοικητικές κυρώσεις.

Οι Ολυμπιονίκες , στην προσφυγή τους, υποστηρίζουν ότι αιφνίδια  το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έκανε δεκτή την σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (354/2011), έξι χρόνια μετά την έκδοση της , παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη  συνταγματική αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος.

Όπως τονίζουν η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει την διατήρηση της ισχύος των ευμενών ρυθμίσεων για τους Ολυμπιονίκες και συμπληρώνουν ότι παραβιάζεται και το άρθρο 16 του Συντάγματος που κατοχυρώνει εγγυήσεις υπέρ του αθλητισμού και θεσπίσει ειδικές ρυθμίσεις υπέρ των εξαιρετικώς διακρινόμενων αθλητών.

Επιπλέον, οι Ολυμπιονίκες αναφέρουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει αποκλειστικά στο νομοθέτη και όχι  στο ΝΣΚ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση