HomeΕΛΛΑΔΑΣτην ΕΡΤ με την έγκριση της Βουλής Θαλασσινός και Λεοντής

Στην ΕΡΤ με την έγκριση της Βουλής Θαλασσινός και Λεοντής

Θα υποστηριχθεί ένα κράμα μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή και Γ. Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Κατά την διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων, ο κ. Θαλασσινός τόνισε ότι δεν θα υπάρχει αντίφαση μεταξύ ποιότητας και εμπορικότητας στο πρόγραμμα και δήλωσε ότι θα υποστηριχθεί ένα κράμα μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος, το οποίο και θα προσφέρει δουλειές σε χιλιάδες νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ.

«Να κάνουμε μοντέρνο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη δουλειά χιλιάδων νέων στις μουσικές σκηνές, θέατρα και αλλού. Θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, παράγωγους. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε εσωτερικές παραγωγές γιατί δεν έχουμε κόσμο. Δεν γίνεται να έχεις μόνο εξωτερικές παραγωγές και καθόλου εσωτερικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θαλασσινός.

«Ηρθα για να βοηθήσω, δεν ήρθα εδώ ως άπραγος. Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, μόνος μου θα σας πω «γεια»», είπε κ. Λεοντής, επισημαίνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα Μουσικά Σύνολα, και τον τομέα της μυθοπλασίας. «Μου κάνει εντύπωση ότι στα 77 μου χρόνια μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην επίσημη πολιτεία. Επειδή έχω γράψει πολύ θέατρο έχω μια άποψη, μια γνώση του χώρου. Υπάρχει καταπληκτική νεοελληνική λογοτεχνία απ’ όπου θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές σειρές», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να εισηγείται τους κ. Θαλασσινό και Λεοντή, αφού πρόκειται για δυο ανθρώπους αναγνωρισμένους με μεγάλη εμπειρία.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχεο πρόεδρος της ΕΡΤ, συνθέτης Διονύσης Τσακνής, κατά τη διάρκεια της οποίας υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του.

Όπως έγραφε η εφημερίδα «Καθημερινή» αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, μετά και την επιλογή του νομικού κ. Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ύστερα από διαγωνισμό και ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση