HomeHL-SportsΓκαμπάλα Παναθηναϊκός 1-2

Γκαμπάλα Παναθηναϊκός 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέση για τα πλέι οφ του Europa League έκλεισε και τυπικά την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός ο οποίος πήρε με το σπαθί του το πολυπόθητο εισιτήριο για τον επόμενο προκριματικό γύρο, καταφέρνοντας μάλιστα να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκαμπάλα με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.

Οι «πράσινοι», έχοντας στις… αποσκευές τους το 1-0 της Λεωφόρου, αγχώθηκαν στο Μπακού όταν βρέθηκαν να χάνουν -κι αφού πρώτα είχαν χάσει τα άχαστα- ωστόσο δείχνοντας χαρακτήρα, σε διάστημα τεσσάρων λεπτών έκαναν τη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 2-1 σκορ

Στο 52ο λεπτό η ομάδα του Ουζουνίδη είδε τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με αυτογκόλ του Μολέδο, ωστόσο ο Λουντ στο 63′ και ο Καμπέσας στο 67′ έφεραν… τούμπα το ματς, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη νίκη-πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του αγώνα έδειξε ότι δεν επιθυμεί να παίξει αμυντικά, καθώς το 1-0 της Λεωφόρου ήταν ιδιαίτερα εύθραυστο.

Γι’ αυτό τον λόγο πίεσε από το ξεκίνημα την Γκαμπάλα. Μάλιστα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα είχε σκοράρει πολύ νωρίς, μιας και έως το 14’ είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 9’ ο Αλτμαν προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μπεζοτόσνι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μόλινς.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν και να ελέγχουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν έως το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε φωτιά με το… καλησπέρα! Στο 52’ από μία ανύποπτη φάση η Γκαμπάλα πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Ζοζέφ-Μονρόζ απέφυγε τον Κουλιμπάλι κι έβγαλε την συρτή σέντρα, ο Μολέντο άθελα του την βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, κάνοντας το 1-0.

Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στους Αζέρους, όπου πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Μάλιστα τα επόμενα λεπτά ήταν πολύ… δύσκολα για τον Παναθηναϊκό. Στο 59’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ.

Ο Ζοσέφ – Μονρόζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας των «πρασίνων» έδιωξε εντυπωσιακά, σώζοντας την ομάδα του.

Το άγχος για τον Παναθηναϊκό έφυγε στο 63’. Όταν ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα, ο Μόλινς έπιασε την κεφαλιά και ο Λουντ με πολύ δυνατό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι «πράσινοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Η αλλαγή του Ουζουνίδη, Καμπέσας, στο 66’ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Με το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, οι παίκτες της Γκαμπάλα «παραδόθηκαν» και συνειδητοποίησαν ότι η υπόθεση πρόκριση έχει χαθεί. Μάλιστα ο Λουντ στο 82’ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κενή εστία!

Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε τη νίκη και την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League

Κίτρινες:
 Μαλόουν

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Ρομάν Χριχορτσούκ): Μπεζοτόσνι, Γκουρμπάνοβ, Βέρνιντουμπ, Στάνκοβιτς, Μπούλτχαϊς, Χιουσεΐνοβ (75’ Α. Μαμάντοβ), Μαλόουν (80’ Ε. Μαμάντοβ), Χόλιντεϊ, Ζοζέφ-Μονρόζ, Όζομπιτς, Νταμπό (74’ Κονέ ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο. Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62’ Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56’ Λουτσιάνο), Μολίνς (80’ Ρέις).

Διαφήμιση
Διαφήμιση