HomeHL-WorldΤραμπ: Υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Τραμπ: Υπέγραψε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πηγές του Λευκού Οίκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, απαντώντας έτσι στη ρωσική απόφαση για απέλαση Αμερικανών μελών διπλωματικών αποστολών.

Οι κυρώσεις είχαν υπερψηφιστεί σχεδόν ομόφωνα την περασμένη εβδομάδα από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου και εκκρεμούσε η τελική υπογραφή του Αμερικανού Προέδρου, την οποία εδώ και δύο ημέρες είχε προαναγγείλει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε πρώην σοβιετικές χώρες.

Στις κυρώσεις που είχαν «περάσει» με συντριπτική πλειοψηφία στο αμερικανικό Κογκρέσο, η Ρωσία ανταπάντησε με την δραστική μείωση του προσωπικού που εργάζεται στις αμερικανικές αποστολές στη ρωσική επικράτεια, διπλωμάτες ή τεχνικούς. Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας στοχεύουν ιδιαίτερα τον ρωσικό ενεργειακό τομέα και γενικότερα, αφορούν την ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016 και την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση