HomeHL-GreeceΣοκαρισμένοι υποδέχθηκαν οι καναλάρχες την απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των αδειών…

Σοκαρισμένοι υποδέχθηκαν οι καναλάρχες την απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των αδειών…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήδη μιλούν για περικοπές της τάξης του 50%…

Όλες αυτές τις ημέρες με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του ΕΣΡ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών στα περισσότερα ρεπορτάζ περιγράφεται η…κυβερνητική πλευρά και ειδικότερα τονίζεται – ορθώς, οτι πρόκειται για δικαίωση του Νίκου Παππά!
Τι συνέβη όμως από την πλευρά των καναλαρχών; Πώς υποδέχθηκαν την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής; Ποια ήταν η αντίδραση τους στο άκουσμα του τιμήματος για τα 35 εκ ευρώ;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα περιγράφεται με μια μόνο λέξη: Σοκ! Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών έπαθαν σοκ στο άκουσμα της απόφασης του ΕΣΡ και ειδικά που αυτή ήταν ομόφωνη!

Ως γνωστόν δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση, ούτε καταγράφηκε κάποια διαφορετική άποψη… με αποτέλεσμα όλα τα μέλη του οργάνου να έχουν ταυτόσημη άποψη για το κόστος της άδειας!
Μια απόφαση που οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών αντιμετωπίζουν με καχυποψία όπως είναι αναμενόμενο…

Αλλά κυρίως αυτό που θα συμβεί σύμφωνα με πληροφορίες από τα περιβάλλοντα τους θα ωχριά μπροστά στα περυσινά! Κι αυτό διότι είναι έτοιμοι να κάνουν πολύ σκληρό πόλεμο στην κυβέρνηση, τόσο σε επίπεδο κοινής γνώμης όσο και σε επίπεδο δικαστικό!

Βασικά ο αιφνιδιασμός και το σοκ που έπαθαν από την απόφαση του ΕΣΡ και από την ταχύτητα των εξελίξεων έχουν συμφωνήσει να το επιστρέψουν με μεγάλη σφοδρότητα το αμέσως επόμενο διάστημα! Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί εμμονικά και με εκδικητική διάθεση απέναντι τους! Διότι όπως ισχυρίζονται τα νούμερα δεν βγαίνουν και αναγκαστικά θα πρέπει να κάνουν τεράστιες περικοπές σε budget και προσωπικό.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν ότι ένα κανάλι που χρειάζεται το χρόνο 3,5 εκ ευρώ για την άδεια (35 εκ. ευρώ για 10 χρόνια) και η διαφημιστική πίττα των 250 εκ ευρώ ετησίως μοιράζεται στα 7, δηλαδή περιπου 35 εκ ευρώ διαφημιστικά έσοδα για κάθε σταθμό… θα πρέπει να λειτουργεί με 31,5 εκ ευρώ το χρόνο… όταν σήμερα οι προϋπολογισμοί των σταθμών κυμαίνονται από 40 εως 60 εκ ευρώ… μοιραία λοιπόν θα πρέπει να κάνουν περικοπές της τάξης του 50%!

Με λίγα λόγια υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο τίμημα τούς οδηγεί σε περικοπές λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας κατά το ήμισυ!…

enimerosi24.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση