HomeHL-HealthΕκτός ΕΣΥ τουλάχιστον 1.000 επικουρικοί γιατροί

Εκτός ΕΣΥ τουλάχιστον 1.000 επικουρικοί γιατροί

«Βαριά καμπάνα» με τη νέα τροπολογία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον «αέρα» αφήνει το υπουργείο Υγείας πληθώρα επικουρικών, δηλαδή συμβασιούχους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, οι οποίοι καλύπτουν δραματικά «κενά» του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Οπως καταγγελει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο σχέδιο νόμου για τη «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών έως τις 31/12/2018, αλλα η παράταση αφορά μόνο στους επικουρικούς γιατρούς των οποίων η θητεία λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΟΕΝΓΕ, αυτη η τροπολογία αφορά περίπου 650 επικουρικούς γιατρούς.

Ωστοσο, η ΟΕΝΓΕ ζητά το προφανές και αυτονόητο:να συμπεριληφθεί στην τροπολογία το σύνολο των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών και όχι μόνο όσων λήγει η θητεία στις 30/9/17. Υπολογίζεται οτι συνολικά υπηρετούν ως επικουρικοί γιατροί στο ΕΣΥ περιπου 2.000 γιατροί, όποτε περί τους 1.350 γιατρούς μένουν εκτός ρύθμισης και συνεπώς εκτός ΕΣΥ.

«Ζητάμε να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός αλλα και να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις διαιώνισης της ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας», λέει στο protothema.gr ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, κ. Πάνος Παπανικολάου, επιςημαίνοντας πως «η ίδια η ηγεσία του υπουργείου Υγειας εχει εκτιμήσει οτι υπάρχουν 8.000 κενές θέσεις επιμελητών στο ΕΣΥ. Παρόλα αυτά, αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης, διατηρεί το μοντέλο της ελαστικής μορφής εργασίας αλλα και τις ανισοτιμίας στους επικουρικούς συναδέλφους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση