HomeHL-9Πλησιάζει στην Κρήτη το πλοίο των ακροδεξιών

Πλησιάζει στην Κρήτη το πλοίο των ακροδεξιών

Άγνωστες ακόμη οι προθέσεις του καπετάνιου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νοτιοανατολικά του Κουφονησίου σε απόσταση 15 ναυτικών μιλίων έπλεε λίγο πριν από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας το πλοίο «C-Star» που έχει ναυλωθεί από το ακροδεξιό κίνημα «Defend Europe». Όπως φημολογείται έντονα, σκοπός του ταξιδιού του συγκεκριμένου σκάφους, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ερευνητικό», είναι να εμποδιστούν πλοιάρια που μεταφέρουν πρόσφυγες ή μετανάστες – άγνωστο με ποιο τρόπο – ώστε να μην περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Ο πλους του C-Star προς την Κρήτη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί και οι λιμενικές αρχές.

Γεγονός είναι πάντως, πως το υπό σημαία Μογγολίας πλοίο, κατευθύνεται προς τα νότια παράλια του νησιού, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί ποιο λιμάνι θα είναι ο τελικός του προορισμός.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία μεταξύ του πληρώματος και των λιμενικών αρχών, ενώ θεωρείται σίγουρο πως αν τελικά καταπλεύσει σε κάποιο από τα λιμάνια της Κρήτης θα υπάρξουν οργανωμένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όπως έγινε το περασμένη Σάββατο στην Ιταλία.