HomeΚΡΗΤΗ«Στα όρια της εξαθλίωσης οι αμπελοκαλλιεργητές του Ηρακλείου»

«Στα όρια της εξαθλίωσης οι αμπελοκαλλιεργητές του Ηρακλείου»

Παρέμβαση της ΝΟΔΕ μετά τον πρόσφατο καύσωνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος καταστροφικός καύσωνας στις αμπελοκαλλιέργειες του νομού Ηρακλείου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικών Φορέων της οργάνωσης, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το λιγότερο δεινή είναι η θέση των αμπελοκαλλιεργητών του νομού Ηρακλείου οι οποίοι βλέπουν τον κόπο τους να πηγαίνει χαμένος. Ο πρόσφατος καταστροφικός καύσωνας, αλλά και οι βροχές και ο βαρύς χειμώνας που προηγήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των σταφυλιών. Ζημιές που μεταφράζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ και ίσως στα εισοδήματα ενός χρόνου.

Οι περισσότεροι καλλιεργητές βλέπουν τις προσπάθειες τους να εξανεμίζονται από τις χαμηλές τιμές αγοράς και το υψηλό κόστος παραγωγής, ενώ σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων τους, η αύξηση προκαταβολών και ασφαλιστικών εισφορών, η καθυστέρηση στην επιστροφή οφειλομένων ποσών από το Δημόσιο, καθώς και η περικοπή των αγροτικών συντάξεων.

Το κυριότερο, όμως, πρόβλημα είναι πως οι καλλιεργητές όπως και το σύνολο του αγροτικού κόσμου βρίσκουν απέναντί τους την Κυβέρνηση με τον αρμόδιο Υπουργό να επιβεβαιώνει το μέγεθος της καταστροφής, αλλά να απαντά, για μία ακόμα φορά, γενικά, χωρίς να δεσμεύεται για την άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών.

Να ξεκαθαρίσουμε μόνο στον κ. Υπουργό πως οι αγρότες δεν ζητιανεύουν. Ζητούν την ενίσχυση και την στήριξη που τους οφείλει το κράτος. Το κράτος, το οποίο στηρίζει ο πρωτογενής τομέας, μέσα από την φορολογική αφαίμαξη που φέρει την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση