HomeΚΡΗΤΗ«Αοριστίες για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων»

«Αοριστίες για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων»

Παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την «Εστία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για παντελή απραξία στο προσφυγικό εγκαλεί την κυβέρνηση η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στις αόριστες – όπως επισημαίνει – δηλώσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα «Εστία» που αφορά στη φιλοξενία των προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Δυόμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δυόμιση χρόνια παντελούς απραξίας και στο προσφυγικό.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό η πληθώρα πρόχειρων και αόριστων τοποθετήσεων επί του θέματος της στέγασης των προσφύγων από στελέχη της Κυβέρνησης, αντί να μας δείχνουν κάποια ελάχιστη πρόοδο, περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, σήμερα(31/07), ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μπαλάφας στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία», προβλέπονται 30.000 θέσεις φιλοξενίας σε διαμερίσματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, ανάμεσά τους και η Κρήτη.

Ακόμα μια γενικόλογη δήλωση που δεν απαντά σε κανένα από τα καίρια ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου.

Πόσοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο Ηράκλειο, σε ποιους χώρους, πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα  και πόσο θα διαρκέσει;

Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τίποτα, ενώ η σιωπή των κυβερνητικών βουλευτών του Ηρακλείου επιβεβαιώνουν την ανοργανωσιά της Κυβέρνησης για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ καθημερινά αποδεικνύει ότι στερείται σχεδίου αντιμετώπισης του προσφυγικού–μεταναστευτικού προβλήματος επιδεικνύοντας πλήρη αναποτελεσματικότητα στη διαχείρισή του με οδυνηρές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και ολόκληρη τη Χώρα.

Σε πλήρη αντίθεση η Νέα Δημοκρατία εδώ και μήνες έχει καταθέσει Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού–μεταναστευτικού ζητήματος αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του και έχοντας ως γνώμονα το εθνικό συμφέρον και σαφώς την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων.

Όχι, άλλες αοριστολογίες κι ευχολόγια. Οι πολίτες του Ηρακλείου απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις άμεσα!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση