HomeΕΛΛΑΔΑΓκρίνιες, αιχμές και παράπονα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Γκρίνιες, αιχμές και παράπονα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ομόφωνα πέρασε το σχέδιο πολιτικής απόφασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκρίνιες και αιχμές κύλησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, ωστόσο, έκλεισε με την ομόφωνη έγκριση του σχεδίου πολιτικής απόφασης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί και οι στόχοι της επόμενης ημέρας, ενώ δεν απουσίαζαν και οι επικριτικές φωνές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

α μέλη του οργάνου έθεσαν ως ζήτημα την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργείων, αλλά και την ανεπαρκή ενημέρωση των βουλευτών ακόμα και για τη νομοθετική διαδικασία, λέγοντας ότι βλέπουν την τελευταία στιγμή νομοσχέδια και δεν προλαβαίνουν να τα μελετήσουν.  Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να υπάρξει  τη στροφή στην καθημερινότητα.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της κίνησης των «53» εξέφρασε αιχμές αλλά και γκρίνια. Αιχμές κατά του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδεις και γκρίνια για το γεγονός ότι πολλά πράγματα τα μαθαίνει από την τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες του iefimerida, απευθυνόμενος στα μέλη του Οργάνου από το βήμα της ΚΕ ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας μάλιστα -πάντα σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες- ότι «θα ήταν καλύτερο να μην είχαμε κάνει τίποτα», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι η διαδικασία που προηγήθηκε ήταν δώρον άδωρον. Ηκριτική του υπουργού Οικονομικών δεν σταμάτησε, μάλιστα, εκεί. Ο ίδιος ζήτησε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και  καλύτερη ενημέρωση μεταξύ των υπουργείων, σημειώνοντας, μάλιστα, πως κατά καιρούς για πολλά θέματα ενημερώνεται από την τηλεόραση και εκ των υστέρων.

Φίλης: Θέλουμε νέα κουλτούρα διακυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ζήτησε «μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης» και ένα «συλλογικό δημοκρατικό κόμμα…». «Χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα διακυβέρνησης. Συνεπώς μια νεα αφετηρία με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Η οικονομική ανάκαμψη γίνεται με όρους ανισότητας λόγω της παρατεταμένης λιτότητας και μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές προς όφελος των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων. Η νέα αυτή αφετηρία χρειάζεται ένα συλλογικό δημοκρατικό κόμμα και έτσι πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δραγασάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετά κυβερνητική εποχή

Την αγωνία του για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να μείνει μια «δύναμη ικανή να να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται» αποκάλυψε και ο Γιάννης Δραγασάκης.«Ο στόχος μας είναι, όχι μόνο να διεκδικούμε την κυβερνητική εξουσία, αλλά να εδραιώσουμε την Αριστερά ως αξιακό πρότυπο για την ελληνική κοινωνία, ως βασικό πόλο της πολιτικής ζωής και ως δύναμη ικανή να επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις από όποια θέση κι αν βρίσκεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να υπηρετήσουμε το στόχο μας, είπε ο κ. Δραγασάκης, χρειαζόμαστε ισχυρό αριστερό κόμμα, καθώς κι έναν αστερισμό κοινωνικών, κινηματικών, ερευνητικών και άλλων υποκειμένων που θα συγκροτούν το ιστορικό μπλοκ, μια πλατιά κοινωνική συμμαχία και ένα μεγάλο συνασπισμό εξουσίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε τέλος, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά αντίθετα να γίνει προσπάθεια για την αναβάθμιση του κυβερνητικού έργου, και προσέθεσε ότι θα πρέπει το κόμμα να ελέγχει την κυβέρνηση, ώστε να αποτραπούν εμπόδια που μπορεί να τεθούν στη συνέχεια από το εξωτερικό ή το εσωτερικό της χώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση