HomeHL-9Ολόκληρη οικογένεια κινδύνευσε στη θάλασσα

Ολόκληρη οικογένεια κινδύνευσε στη θάλασσα

Σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία και το ενδιαφέρον λουομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη περιπέτεια έζησε τριμελής οικογένεια αλλοδαπών χθες το απόγευμα στη Γεωργιούπολη, όταν οι γονείς και το μικρό κοριτσάκι τους κινδύνευσαν να πνιγούν στη θάλασσα.

Η οικογένεια, κάνοντας τις διακοπές της στα Χανιά, είχε μεταβεί στην παραλία «Τροπικάνα» για το μπάνιο της. Γονείς και παιδί διασκέδαζαν με ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης, όταν ξαφνικά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκαν όλοι τους στο νερό.

Σύμφωνα με τα «Χανιώτικα Νέα», ο ναυαγοσώστης Γεράσιμος Βράκας αντιλήφθηκε έγκαιρα τις απεγνωσμένες κραυγές του άνδρα που καλούσε σε βοήθεια και αμέσως κινητοποιήθηκε, βγάζοντας από το νερό τον πατέρα και την κόρη, ενώ άλλοι λουόμενοι τον ακολούθησαν βοηθώντας τη μητέρα να βγει στην ακτή.

Ανάμεσα στον κόσμο που έκανε το μπάνιο του στην ίδια παραλία, κατά ευτυχή συγκυρία, βρίσκονταν και κάποιοι γιατροί που έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στην οικογένεια.

Παράλληλα στο σημείο κατέφθανε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, οι διασώστες του οποίου μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων τον αλλοδαπό τουρίστα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση