HomeHL-GreeceΟ Τσακαλώτος ειρωνεύεται τον Βαρουφάκη

Ο Τσακαλώτος ειρωνεύεται τον Βαρουφάκη

«Αλλαξε το κλίμα υπέρ του, δεν στεναχωριέμαι πια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ειρωνείες απέναντι στον πρώην προϊστάμενό του, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στις αιχμές Βαρουφάκη.

«Όλοι εκείνοι που κατηγορούσαν τον φίλο μου Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα με θρησκευτική ευλάβεια τον προσέχουν. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του, και αυτό είναι ένα βάρος που έφυγε από πάνω μου», σχολίασε σκωπτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για όσους επικαλούνται τις περιγραφές του κ. Βαρουφάκη για να επιτεθούν στην κυβέρνηση» είπε στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος.

Και συνέχισε ακόμη πιο αιχμηρά: «Πρέπει να σας πω ότι πριν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είχα μια πολύ μεγάλη ανησυχία για τον φίλο μου, τον Γιάνη τον Βαρουφάκη. Δηλαδή, είχα μείνει με την εντύπωση ότι και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και οι εφημερίδες, τον θεωρούσαν ότι ήταν υπεύθυνος για την καταστροφή της Ελλάδας, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη καταγγελία και μια μεγάλη έρευνα της εποχής του».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως «τώρα καταλαβαίνω ότι ίσα-ίσα, τα λόγια του Βαρουφάκη τα προσέχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια. Ότι οι εφημερίδες που τον κατηγορούσαν, λένε όλα τα λόγια του. Ούτε και ποσοστά να έπαιρναν δεν θα τα αναπαρήγαγαν τόσο πολύ, ασχέτως αν ήταν ένα βιβλίο που βγήκε πριν από τρεις μήνες». Για να καταλήξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι πολύ καλά τα λέει ο κ. Βαρουφάκης και πρέπει και ο πρωθυπουργός να ζητήσει συγγνώμη και από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Στουρνάρα γι’ αυτά που έλεγε πριν για την έξοδο στις αγορές. Έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ του φίλου μου και δεν χρειάζεται, ούτε να ανησυχώ, ούτε να στενοχωριέμαι πια – και αυτό είναι ένα βάρος που έχει βγει από πάνω μου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση