HomeΚΡΗΤΗΗ «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» για τις εξελίξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο

Η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» για τις εξελίξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλα άρχισαν με την άρνηση της διορισμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο Επιτροπής Παρακολούθησης να κοινοποιήσει τα πρακτικά μιας συνεδρίασής της στον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ κ. Αναστασάκο, ακόμα και μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου και σχετική εντολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, απαξιωτική προς τον θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ακολούθησε το άρθρο του κ. Αναστασάκου, με το οποίο εξέφραζε δημόσια την αγανάκτησή του για τα παραπάνω. Ο ατυχής τίτλος «ποιος κυβερνά αυτόν τον Δήμο;» οδήγησε στη βεβιασμένη απομάκρυνσή του από τη θέση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ, η οποία ως γνωστόν έχει επιφορτισθεί με την επίβλεψη του Πολιτιστικού Κέντρου. Την απόφαση έλαβε, κατά πλειοψηφία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΤΑΗ προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο.

Ένα μικρό ζήτημα, η χορήγηση αντιγράφου των πρακτικών μιας δημοτικής επιτροπής, εξελίχθηκε σε μείζον εξ αιτίας της συμπεριφοράς των εμπλεκομένων. Η αποπομπή του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι μείζον ζήτημα, καθώς επίκειται η επίβλεψη του εξαιρετικά σύνθετου από τεχνική άποψη έργου της Β’ φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου, για το οποίο έχουν κατατεθεί 28 ενστάσεις από τον ανάδοχο. Απαιτούνται λοιπόν υψηλού επιπέδου τεχνικές και νομικές γνώσεις για να αντιμετωπισθεί ο ανάδοχος, που διαθέτει πεπειραμένους μηχανικούς και νομικούς συμβούλους, τις οποίες διαθέτει ο κ. Αναστασάκος.

Εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει, όχι μόνο στη ΔΕΠΤΑΗ αλλά ούτε καν στον Δήμο, μηχανικός με τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τη θέση του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ. Ένας διαγωνισμός θα απαιτούσε πολύ χρόνο ενώ και ο νέος Διευθυντής θα χρειαζόταν ένα χρονικό διάστημα για την ενημέρωσή του.

Το Πολιτιστικό Κέντρο είναι το μεγαλύτερο αλλά και σημαντικότερο έργο του Δήμου Ηρακλείου και δεν πρέπει να κινδυνεύσει από άστοχες προσωπικές συμπεριφορές αυτών που έχουν την ευθύνη του. Προτείνομε:

– Να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις και να επιστρέψει ο κ. Αναστασάκος στη Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ.

– Αν κριθεί απαραίτητο, να ενισχυθεί η Τεχνική Υπηρεσία με μηχανικούς και νομικούς

– Να παραμείνει η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου στην αρμοδιότητα της ΔΕΠΤΑΗ. Μόνο το γεγονός ότι η ΔΕΠΤΑΗ δικαιούται επιστροφή του ΦΠΑ, που δεν δικαιούται ο Δήμος, αρκεί ως επιχείρημα.

– Επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να έχει γνώση και εποπτεία των τεκταινομένων, να συμφωνηθεί ότι θα ενημερώνεται ανά τακτά διαστήματα, π. χ. στην πρώτη συνεδρίαση κάθε μήνα, για την πρόοδο του έργου».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση