HomeΕΛΛΑΔΑΠαππάς: Η Ελλάδα τα καταφέρνει, με αργά και σταθερά βήματα

Παππάς: Η Ελλάδα τα καταφέρνει, με αργά και σταθερά βήματα

«Όλοι οι Έλληνες δικαιούνται να κοιτούν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στέλνουμε μήνυμα ανάκαμψης ότι η χώρα μας, με αργά και σταθερά βήματα, τα καταφέρνει, και όλοι οι Έλληνες δικαιούνται να κοιτούν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αλληλεγγύη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά την επίσκεψη του στην Ποντοκώμη Κοζάνης.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε θέματα αλληλεγγύης που κράτησαν όρθια τη χώρα και τους πολίτες της, σημειώνοντας ότι «το βασικό μάθημα που διδαχτήκαμε ως λαός μέσα από την κρίση είναι ότι εκτός από το μέλλον το δικό μας πρέπει να κοιτάμε και το μέλλον του διπλανών μας».

Μίλησε για «τους θεσμούς του νέου κοινωνικού κράτους που οικοδομήσαμε» και αναφέρθηκε στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κοζάνη, «ως μια επιτυχημένη διαδικασία που βρίσκεται στον πυρήνα των ενεργειών για την εκκίνηση της χώρας». Ερωτηθείς για τα θέματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, επεσήμανε ότι στο ΕΣΡ υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών, μίλησε για ευρύτατη πολιτική και κοινωνική συναίνεση που υπάρχει στην κατεύθυνση να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και να υπάρξει ακόμη και τίμημα.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι στον τομέα της ενημέρωσης και των ιδιωτικών καναλιών υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να γίνει μια παρέμβαση με όρους τομής ώστε «να πάμε με αδειοδότηση, με νέες επενδύσεις και με αναβαθμισμένο τηλεοπτικό προϊόν».

Ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα δωρεάν διανομής δορυφορικών πιάτων για τη δωρεάν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα που ξεκίνησε από τα νησιά του Αιγαίου και την ορεινή Θράκη θα προχωρήσει έως το τέλος του χρόνου και σε άλλες περιοχές της ακριτικής Ελλάδας. «Δουλεύουμε ασταμάτητα προς αυτή την κατεύθυνση γιατί κάθε Έλληνας, κάθε κάτοικος αυτής της χώρας, εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα» υπογράμμισε.

Μίλησε για τα παράπονα που του εκφράζουν κάθε φορά οι πολίτες της επαρχίας, ότι δεν μπορούν να δουν τηλεόραση, τονίζοντας ότι «εμείς θα διορθώσουμε αυτή την αδικία» και υπενθυμίζοντας ότι η χώρα πέρασε στην ψηφιακή εποχή του τηλεοπτικού σήματος με τρόπο άνισο και άδικο για πολλές περιοχές της χώρας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης, Γιώργος Μιχαηλίδης, ζήτησε από τον κ. Παππά την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να γίνει σύντομα η κλήρωση των οικοπέδων στους κατοίκους του νέου οικισμού, να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομής και γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο νέος οικισμός, με την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων και με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, να έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «έξυπνου χωριού».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι θα συζητηθεί πώς μπορούν οι νέες τεχνολογίες να συμβάλλουν στη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας και να αμβλυνθούν οι μεγάλες ανισότητες του παρελθόντος, και σημείωσε ότι «με βάση την ενημέρωση που υπάρχει, η μετεγκατάσταση του χωριού βρίσκεται σε καλό δρόμο και απομένουν να γίνουν ελάχιστα πράγματα μέχρι το τέλος».
newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση