HomeHL-9Έρχονται νέοι… κόμβοι στο Ηράκλειο

Έρχονται νέοι… κόμβοι στο Ηράκλειο

Τί λεέι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στο cretapost

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέοι… κόμβοι δημιουργούνται στο Ηράκλειο σε σημεία που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία των πολιτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στην περιοχή του κολυμβητηρίου του Λίντου.

Μάλιστα, ο ένας θα κατασκευαστεί στην είσοδο του κολυμβητηρίου και ο δεύτερος στην ανατολική πλευρά που οδηγεί στην παραλιακή.

kombos-linto

«Σήμερα εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κυκλοφορίας η δημιουργία των δύο αυτών κυκλικών κόμβων. Έγινε δηλαδή το πρώτο βήμα για την κατασκευή τους. Τωρα έχει σειρά να εγκριθεί η απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και μετά από το δημοτικό συμβούλιο», επεσήμανε στο cretapost ο κ. Αναστασάκης ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός».

Προωθούνται και άλλοι κόμβοι

Κόμβους σε διάφορα σημεία της πόλης εξετάζει η τεχνική υπηρεσία του δήμου. Μάλιστα ήδη έχουν προωθηθεί δύο κόμβοι ενώ υπάρχουν μελέτες για μία σειρά έργων.

«Έχουμε προωθήσει και την δημιουργία δύο ακόμα κόμβων, ένας στην ΟΑΣΗ κι ένας στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων ενώ την ίδια ωρα υπάρχουν μελέτες για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Χριστομιχάλη Ξυλουρη και Ηρακλή καθώς και στην προέκταση της Αβέρωφ και Πεδιάδος. Παράλληλα, εξετάζουμε πολλά σενάρια για την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού όπου υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία κυριαρχεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αναστασάκης.

Δείτε την εισήγηση για τους κόμβους του Λίντο στην Επιτροπή Κυκλοφορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση