HomeHL-WorldΣκόνταψε ξανά στη Γερουσία η κατάργηση του Obamacare

Σκόνταψε ξανά στη Γερουσία η κατάργηση του Obamacare

Aρχίζει νέο «παζάρι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πόσο πιο περίπλοκο είναι να καταργηθεί στην πράξη η μεταρρύθμιση Ομπάμα στο σύστημα περίθαλψης, οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία -αποτυγχάνοντας για άλλη μία φορά να ψηφίσουν το τέλος του Obamacare- στρέφονται τώρα στη λύση της «κατάργησης λάιτ», παραπέμποντας σε διαπραγματεύσεις τα δυσκολότερα σημεία.

Η Γερουσία καταψήφισε, εξαιτίας του «όχι» επτά Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, τη νέα πρόταση που θα καταργούσε εξ ολοκλήρου -ως έχει- το Obamacare, χωρίς προβλέψεις που θα αντικαθιστούσαν τα κενά που προέκυπταν. Θα υπήρχε ένα κενό εφαρμογής δύο ετών, μέσα στο οποίο το Κογκρέσο θα έπρεπε να καταλήξει σε μέτρα αντικατάστασης.

Ήταν η δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία στη Γερουσία μέσα σε ένα 24ωρο. Την Τρίτη, η Γερουσία είχε επίσης καταψηφίσει το νομοσχέδιο που θα καταργούσε και θα αντικαθιστούσε το Obamacare (ρεπουμπλικανικό σχέδιο που καταρτιζόταν από το Μάιο).

Τώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ρεπουμπλικανοί προσανατολίζονται σε «κατάργηση λάιτ», νομοσχέδιο δηλαδή που θα καταργήσει χωρίς αντικατάστση μόνο λίγα τμήματα του Obamacare, ώστε τα υπόλοιπα να παραπεμφθούν στο τραπέζι μεταξύ Βουλής και Γερουσίας με τελικό στόχο να υπάρξει πλήρες διάδοχο σύστημα.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση