HomeHL-9Μειώθηκαν οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη τον Ιούνιο

Μειώθηκαν οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών στην Κρήτη τον Ιούνιο

Μετά το εντυπωσιακό άλμα του πρώτου τριμήνου του έτους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τις ισχυρές αυξήσεις κρατήσεων το πρώτο τρίμηνο του έτους, άνω του 30%, τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Ρόδου και της Κω, που συγκαταλέγονται στα top 10 των προορισμών των Γερμανών, καταγράφουν αποδυναμωμένη ζήτηση, με αποκορύφωμα τη μείωση τον Ιούνιο κατά 4% στο Ηράκλειο (μονοψήφια αύξηση τον Απρίλιο και το Μάιο) και κατά 6% στο Ρόδο (-2% το Μάιο).

Στην Κω υπήρξε αύξηση κατά 10% τον Ιούνιο, μετά την πτώση κατά 8% το Μάιο. Τα αιγυπτιακά αεροδρόμια της Χουργκάντα και της Μάρσα Αλάμ ήταν οι μεγάλοι νικητές στις κρατήσεις Ιουνίου στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelTainment, με αυξήσεις 112% το πρώτο και 129% το δεύτερο, μετά τις εξίσου εντυπωσιακές αυξήσεις το Μάιο.

Το αεροδρόμιο της Αττάλεια στην Τουρκία είχε τον περασμένο μήνα αύξηση κατά 19%, μετά από σχεδόν δύο χρόνια μείωσης των κρατήσεων, με αποτέλεσμα να αυξήσει το μερίδιό του στο 30% επί του συνόλου των κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των θερινών προορισμών των Γερμανών.

Στην Ισπανία, στο αεροδρόμιο της Πάλμα καταγράφηκε τον Ιούνιο αύξηση 6% (μερίδιο 24%), ενώ στα Κανάρια Νησιά υπήρξε τον περασμένο μήνα από μηδενική αύξηση έως πτώση 6%.

Tornosnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση