HomeHL-9Στο πλευρό των πυροσβεστών το Εργατικό Κέντρο

Στο πλευρό των πυροσβεστών το Εργατικό Κέντρο

Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να αποκατασταθούν τα μέσα πυρόσβεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλευρό των συμβασιούχων πυροσβεστών τάσσεται με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στηρίζοντας τα αιτήματα που διατυπώνουν για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και αποκατάσταση των απαρχαιωμένων επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΚΗ επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα  των Συμβασιούχων και πενταετούς υποχρέωσης πυροσβεστών.  Οι πυροσβέστες εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες πάντα προς όφελος της κοινωνίας για την φροντίδα, την ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. Ο Πυροσβέστης ανήκει στην ειδική υπηρεσία αμέσου δράσεως για την κατάσβεση πυρκαγιών, τον απεγκλωβισμό ατόμων ή την αντιμετώπιση πλημμύρων και φυσικών καταστροφών, οπότε το έργο που προσφέρει είναι κοπιαστικό και απαιτητικό. Εργάζεται ακατάπαυστα όλο το χρόνο, κάτω από συνθήκες έντασης και άγχους και πολλές φορές με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών για μόνιμη και σταθερή εργασία, για άμεση αποκατάσταση των απαρχαιωμένων εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, άμεση καταβολή των κονδυλίων που προβλέπονται για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας, εναρμόνιση τόσο των οικονομικών όσο και των θεσμικών δικαιωμάτων των Συμβασιούχων και Πενταετούς με το μόνιμο προσωπικό.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί την Κυβέρνηση που έχει την ευθύνη να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων διαφυλάττοντας την ασφάλεια της κοινωνίας και των πολιτών καθώς και την προστασία των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση