HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο «Γουρούνι στο σακί» απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. στο Ηράκλειο

Το «Γουρούνι στο σακί» απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. στο Ηράκλειο

Η απολαυστική κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη σπαρταριστή κωμωδία «Γουρούνι στο σακί» του Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Ηρακλειώτες στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου,  το Σάββατο 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 με είσοδο 15€ και μειωμένο εισιτήριο (παιδικό, φοιτητικό, τρίτεκνων, πολυτέκνων, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ 67%), στα 12 ευρώ. Στα 12 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο στην προπώληση, ενώ ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ.

Το  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη σπαρταριστή κωμωδία του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. συνεχίζοντας την πολύχρονη παράδοση να παρουσιάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της σύγχρονης κωμωδίας.

Ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων.

Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλια Βεργανελάκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Πακαρέλ: Δημήτρης Πιατάς

Ντυφωσσέ: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Λαντερνώ  (γιατρός): Γιώργος Γιαννόπουλος

Λανουά Ντε Βώ: Γιάννης Δρακόπουλος

Τιμπύρς  (υπηρέτης του Πακαρέλ): Βασίλης Πουλάκος

Μάρθα  (γυναίκα του Πακαρέλ:  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Αμαντίν (γυναίκα του Λαντερνώ): Μαρία Γεωργιάδου

Ζυλί: Δήμητρα Σιγάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση