HomeHL-GreeceΝ. Βούτσης: Γραφικός ο Βαρουφάκης – Αμφιβάλλω ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες

Ν. Βούτσης: Γραφικός ο Βαρουφάκης – Αμφιβάλλω ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες

Επίθεση στον πρώην ΥΠΟΙΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Γραφικό» χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής. Ο κ. Βούτσης μάλιστα είπε πως «αμφιβάλλει αν ο Γιάνης Βαρουφάκης ηχογραφούσε τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα» όπως έχει υποστηρίξει μέσα από το βιβλίο του «Adults in the Room» («Ενήλικοι στην αίθουσα»).

Συγκεκριμένα σχετικά με τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει θύελλα ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Νομίζω πως είναι ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα. Ο Βαρουφάκης αφήνει στην πολιτική ζωή του Τύπου και για τον εαυτό του αρνητικό αποτύπωμα και αρνητικό υπόδειγμα για θέση υπουργού σε δύσκολες στιγμές».

«Όλο αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό γεμάτο μυθικά και ανακρίβειες, δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση, που είχε γίνει μάλιστα και το ’15 και το ’16 μεσα στη Βουλή. Ευτυχώς για τη χώρα μας ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι όχι απλά διαθέσιμος αλλά απόλυτα συνεπής στον κοινοβουλευτικό του ρόλο και με τις απαντήσεις του σε ερωτήσεις από τότε κιόλας όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί σε σχέση με τη στρατηγική της χώρας και την περιπέτεια είχαν συζητηθεί με άκρως πολιτικό τρόπο χωρίς κουτσομπολιό. Το ότι επιλέγεται τώρα με έναν τρόπο συστηματικό και ενόψει ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κλείσει ο επώδυνος κύκλος αυτά τα δημοσιεύματα δείχνει προφανώς μία υποκειμενική διάθεση του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα να υπονομευτεί η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση. Καταλόγισε αμήχανια στη στάση της αντιπολίτευσης και στην έλλειψη εναλλακτικής πρότασης. Επειδή ήμουν παρών στα περισσότερα συμβούλια, θα μπορούσε καθένας να πει το αφήγημά του, αλλά δεν θα το κάνω».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση