HomeHL-9Μοσκοβισί για έξοδο στις αγορές: Πρέπει να παραμείνουμε στο ποδήλατο και να προχωράμε

Μοσκοβισί για έξοδο στις αγορές: Πρέπει να παραμείνουμε στο ποδήλατο και να προχωράμε

Επέμεινε για μεταρρυθμίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Αθήνα.

Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα διάσωσης, επεσήμανε κάνοντας ειδική αναφορά στην τρίτη αξιολόγηση που έρχεται από τον Σεπτέμβριο, για την οποία, όπως είπε, είναι αξιολόγηση που αφορά εφαρμογή. «Πρέπει να γίνει με απόλυτη σοβαρότητα και αξιοπιστία», είπε.

Αναφέρθηκε στις  προσπάθειες για τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων όσο και για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής» και παραδέχθηκε ότι «έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος».

Όσον αφορά τα επόμενα «βήματα», κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και να τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δουν συγκεκριμένα αποτελέσματα» ανέφερε, επιπλέον.

«Πρέπει να συζητήσουμε για το μονοπάτι που απομένει να διανύσουμε» έσπευσε να προσθέσει, κάνοντας ειδική μνεία τόσο στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων δράσεων, όσο και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ένα «λογικό επιτόκιο». Οπως είπε χαρακτηριστικά «η εμπιστοσύνη επιστρέφει. Αλλα χρειάζεται να «παραμείνουμε στο ποδήλατο» και να συνεχίσουμε να προχωράμε. »

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, υπογράμμισε ότι οι πιστωτές της χώρας πρέπει να σεβαστούν τη συμφωνία του τελευταίου Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση