HomeHL-9Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής

Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής

Σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο κύριος Μοσκοβισί έγινε δεκτός σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό τον κύριο Μοσκοβισί, δήλωσε: «Όταν θα έρθει η ώρα θα γίνει αυτό που πρέπει, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Εχετε ένα όραμα, δεν διαλέξατε τον δρόμο της απλής διαχείρισης. Εύχομαι αυτό το όραμα να σας αναγνωριστεί».

Με τη σειρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. είπε: «Τα σημεία συμφωνίας είναι ταυτόσημα. Έχει πραγματοποιηθεί εκπληκτική βελτίωση από μεριάς της Ελλάδας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση. Επανέρχεται σιγά σιγά στις αγορές. Πρόκειται για μια νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ.  Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Πρέπει να συνεχίσουμε τις σοβαρές μας προτάσεις. Αγαπάμε την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να συμμεριζόμαστε τους ίδιους κανόνες. Είμαστε στο πλευρό σας. Μπορείτε να στηρίζεστε σε εμάς, να υπολογίζετε σε εμάς. Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα», σημείωσε.

Στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, o Επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί σε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».  «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση