HomeHL-9Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στον Προφήτη Ηλία

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες στον Προφήτη Ηλία

Δείτε πόσα στρέμματα γης… έγιναν στάχτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν σήμερα οι πυροσβέστες της Κρήτης από φωτιά που ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε είκοσι λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα με δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά από έξι ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να «πιάσουν» την φωτιά ενώ δύο οχήματα και έξι άνδρες βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να την κατασβήσουν πλήρως.

Η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη τέσσερα στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Προσοχή: Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος για πυρκαγιά στην Κρήτη

Προσοχή χρειάζεται να δείξουν και σήμερα οι κάτοικοι της Κρήτης καθώς τρεις από τους τέσσερις νομούς του νησιού βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει το αρμόδιο υπουργείο οι τρεις νομοί που βρίσκονται στο… κίτρινο είναι οι: Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.

xarths

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των νομών της Κρήτης, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση
Διαφήμιση