HomeΕΛΛΑΔΑΥπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, λέει η Φ.Γεννηματά

Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, λέει η Φ.Γεννηματά

Στην επέτειο της 24ης Ιουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποίηση καλεί η Φώφη Γεννηματά τους πολίτες στο μήνυμά της για την 43 επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Οι συνθήκες στη χώρα δεν μας επιτρέπουν να περιορισθούμε σε επετειακές εκδηλώσεις και αναφορές. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας» αναφέρει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας:

«Διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές. Αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο από την κρίση, επιδίδεται χωρίς αιδώ, χωρίς κανένα δισταγμό, στη μάχη για την διατήρηση της εξουσίας με κάθε τρόπο. Τη δημιουργία και συντήρηση, όχι απλά ενός κράτους ημετέρων αλλά ενός ημέτερου κράτους.

» Όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούμε την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης, την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών, τις άθλιες μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της ενημέρωσης.

» Όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των σχεδίων τους στοχοποιούνται. Οι εξεταστικές  γίνονται όπου εκτιμούν ότι τους συμφέρει και χρησιμοποιούνται ως μέσο σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων.

» Ενώ καλύπτονται  απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ακόμη και  η έρευνα για τις σκοτεινές ενέργειες και το πραξικόπημα που σχεδιαζόταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής, παρεμποδίζεται. Η διαφάνεια έχει μείνει στα λόγια.

» Η προσπάθεια επιβολής καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της. Να στηρίξουμε όσους αντιστέκονται στα σχέδια ελέγχου και υπονόμευσης τους.

» Ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης κλείνει. Είναι ώρα να κινητοποιηθεί η ίδια η κοινωνία, οι πολίτες που διψούν για διαφάνεια, για περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όσους αντιστάθηκαν στη Δικτατορία και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.»

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση