HomeHL-WorldΘέλω να πάω σπίτι μου, λέει τώρα 16χρονη που εντάχθηκε στο ISIS

Θέλω να πάω σπίτι μου, λέει τώρα 16χρονη που εντάχθηκε στο ISIS

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γερμανίδα έφηβη που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτοςκαι σήμερα είναι κρατούμενη στο Ιράκ λέει ότι μετάνιωσε για την ένταξή της στο τζιχάντ και ότι θέλει απλά να επιστρέψει στο σπίτι της σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το Der Spiegel, τέσσερις γερμανίδες οι οποίες προσχώρησαν στον ISIS τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της 16χρονης από την μικρή πόλη Pulsnitz κοντά στη Δρέσδη, κρατούνται σε φυλακή του Ιράκ και έχουν λάβει προξενική βοήθεια.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο ανώτερος εισαγγελέας της Δρέσδης χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι Γερμανικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς NDR και WDR και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ανέφεραν πάντως ότι πήραν συνέντευξη από την 16χρονη Linda Wenzel στο ιατρείο ενός στρατιωτικού συγκροτήματος στη Βαγδάτη και ότι η έφηβη τους είπε ότι ήθελε να φύγει.

«Θέλω μόνο να φύγω μακριά από εδώ» φέρεται να δήλωσε η 16χρονη. «Θέλω να ξεφύγω από τον πόλεμο, τα πολλά όπλα, από τον θόρυβο», είπε και συμπλήρωσε: «Θέλω απλά να πάω σπίτι στην οικογένειά μου».

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η έφηβη είπε επίσης ότι μετάνιωσε που εντάχθηκε στον ISIS, ότι επιθυμεί να εκδοθεί στη συνεργασία, και θα συνεργαστεί με τις αρχές. Όπως αναφέρουν επίσης η νεαρή φέρει μία πληγή από πυροβολισμό στο δεξί της πόδι η οποία προήλθε από επίθεση ελικοπτέρου. «Είμαι καλά», είπε επίσης η 16χρονη.

Η έφηβη φέρεται να είχε ταξιδέψει πριν ένα χρόνο από την Τουρκία με προορισμό το Ιράκ ή τη Συρία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση